Отварање завршне изложбе ликовних атељеа ДКЦБ за сезону 2017/2018

foto (4)


ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ

ЧЛАНОВА ЛИКОВНОГ АТЕЉЕА, РАДИОНИЦЕ СТРИПА И КАРИКАТУРЕ АТЕЉЕА ЗА ПРИМЕЊЕНУ УМЕТНОСТ И СТУДИЈА ЗА АНИМИРАНИ ФИЛМ
У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД

Таковска 8

Улаз је слободан

 

Годишња изложба чланова Ликовног атељеа, Радионице стрипа и карикатуре, Атељеа за примењену уметност  и Студија за анимирани филм Дечјег културног центра Београд биће отворена у петак, 15. јуна, у 19 часова, у Галерији ДКЦБ, Таковска 8.

На изложби ће бити представљени радови настали током 2017/18. године, који показују ликовне способности и креативно мишљење деце и младих кроз линију, боју, текстуру, валер, употребу грнчарског точка и др. Магистар сликарства, Катарина Булајић Павловић, Милета Милорадовић и Александра Грбовић, као искусни ликовни педагози успели су да код чланова који похађају часове ликовне и примењене уметности у ДКЦБ подстакну жељу да истражују и визуелизују своје идеје и запажања. Резултат тога су многобројне изложбе и награде на међународним и националним такмичењима. Изложба, коју ће посетиоци моћи да виде од 15 јуна до 31. августа, представља позив и другој деци и младима да се опрабају у овим гранама уметности у атељеима Дечјег културног центра Београд.

„Ликовни атеље ове године прославља 62 године постојања. Радионица стрипа и карикатуре основана је пре више од десет година, у којој се подстичу деца да употребом хумора реализују своје приче. Треба имати на уму да су стрип и карикатура изузетно значајни јер помажу адолесцентима да се кроз визуелно-сатиричну форму суоче са одрастањем и превазиђу кризне године. Атеље за примењену уметност постоји већ више од три деценије, у којој деца истражују и раде на формирању естетских критеријума у сагледавању просторних форми, кроз израду употребних предмета и скулптура, користећи разне професионалне технике израде и бојења глине. Изложба која је пред нама уводи посматрача у раскош боја, форми, ликовних техника дечјих радова од 4 до 15 година старости.”

 Лидија Сеничар, историчар уметности и уредник Галерије


foto (1)foto (2)foto (3)

Posted in Најаве and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *