Отварање изложбе „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“

Отварање изложбе „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“
Амбасада Вишеградске групе

Петак 3. јун, у 13 часова

Галерија
Дечјег културног центра Београд
Таковска 8


Screenshot_1


У петак 3. јуна у 13 часова, у Галерији Дечјег културног центра Београд, биће отворена изложба „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“. Овај пројекат, који су амбасаде Вишеградске групе претходне две године успешно организовале на иницијативу чешке амбасаде, наставља се и ове године.

Пројекат произилази из првобитне идеје чешке основне школе „Школа кроз игру“ из Прага. Она је 2005. године успешно организовала изложбу „ВЕЛИКИ ЧЕСИ у малим очима“. Пре две године је изложба овог типа по први пут организована у сарадњи амбасада Пољске, Словачке, Мађарске и Чешке и то поводом обележавања десетогодишњице од приступања ових земаља Европској унији.

У оквиру овог пројекта, амбасадори и представници амбасада четири земље посетили су по једну основну школу у Србији и представили ученицима своју земљу и њене знамените личности, како би их тиме инспирисали да неке од ових личности и неке од знаменитих Срба насликају.

Школе које су ове године учествовале у пројекту су О.Ш. Прва војвођанска бригада из Новог Сада, О.Ш. Стевица Јовановић из Панчева, О.Ш. Братство јединство из Панчева и О.Ш. Др Тихомир Остојић из Остојићева.

Изложба ће обухватити по шест најбољих радова из сваке од школа, а имаће част да је свечано отворе представници амбасада четири земље и представници Дечјег културног центра Београд.

Изложба ће бити отворена до 10. јуна 2016.


Posted in Галеријски програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *