Отворена изложба „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“ амбасада Вишеградске групе

Отворена изложба „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“
амбасада Вишеградске групе


Данас је, у Галерији Дечјег културног центра Београд, трећи пут за редом, отворена изложба „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“ у организацији амбасада Вишеградске групе, Дечјег културног центра Београд и уз подршку Факултета примењене уметности, а поводом 25 година постојања Вишеградске групе.

У оквиру овог пројекта, амбасадори и представници амбасада Чешке, Пољске, Словачке и Мађарске посетили су по једну основну школу у Србији и представили ученицима своју земљу и њене знамените личности, како би их тиме инспирисали да неке од ових личности и неке од знаменитих Срба насликају.

Школе које су ове године учествовале у пројекту и чији су награђени радови изложени од данас, су О.Ш. Прва војвођанска бригада из Новог Сада, О.Ш. Стевица Јовановић из Панчева, О.Ш. Братство јединство из Панчева и О.Ш. Др Тихомир Остојић из Остојићева.

Изложбу су свечано отворили представници амбасада Чешке, Мађарске, Словачке и Пољске, као и представници ДКЦБ. Награђени мали уметници обратили су се гостима и изнели своје разлоге због којих су изабрали личности које су насликали.
Изложба ће бити отворена до 10. јуна 2016.


16 item(s)
Posted in Галеријски програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *