Позивно писмо YOUNG THEATRE ON THE MOVE – радионица за педагоге


Позивно писмо

YOUNG THEATRE ON THE MOVE – РАДИОНИЦА ЗА ПЕДАГОГЕ

 

У оквиру пројекта међународне сарадње под називом YOUNG THEATRE ON THE MOVE, у суботу 22. фебруара и у недељу 23. фебруара 2020. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8,  одржаће се РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПОКРЕТА И ИМПРОВИЗАЦИЈЕ намењена свим професионалцима који се баве педагошким радом у школи или у оквиру ваннаставних активности.

Тема радионице биће методологија развоја креативног покрета код деце кроз принципе импровизације, са циљем практичне примене у раду са децом и младима у оквиру свакодневних образовних и културних активности педагога и других професионалаца блиских овој области. Циљ је развој сензибилности и интересовања за савремену игру, импровизацију у уметничкој игри и театар покрета како би оне постале користан алат у палети вештина сваког педагога којима покушава да пренесе своја знања и вредности деци и младима.

Радионицу у којој ће учестовати 30 полазника водиће: Ивана Табори Обрадовић – уредник сценских програма Дечјег културног центра Београд, Драгана Станисављевић – кореограф и педагог Балетског студија ДКЦБ,  др Пол Мареј – редитељ, глумац, педагог и оснивач Belgrade English Language Theatre и Тијана Кесић – глумица, драмски педагог НТЦ система и оснивач „Уметничке радионице Кесић“.

Радионица траје један дан. Сваки од заинтересованих полазника може изабрати да радионицу похађа у суботу 22. фебруара или недељу 23. фебруара 2020. године.

Сваки од учесника добиће Приручник за рад који ће садржати конкретне вежбе и игре из области плесне импровизације и креативног покрета. Приручник је настао током рада плесних и драмских педагога ДКЦБ-а са својим колегама из партнерских институција из Словеније, Пољске, Румуније и Француске.

Радионица је једна од активности пројекта међународне сарадње YOUNG THEATRE ON THE MOVE, који је кофинансиран из Фонда Креативна Европа, потпрограм: Култура. Пројекат траје две године и у њему учествују Пионирски дом из Љубљане (Словенија) као главни партнер и Дечји културни центар Београд (Србија), Комична опера за децу из Букурешта (Румунија), CNC Dance Company (Француска) и Културни центар из Елка (Пољска) као партнери.

У прилогу Вам достављамо агенду планираног догађаја. На помињемо да ће током трајања радионице бити организован и кетеринг ручак за учеснике. Учешће у радионици је бесплатно, а број места је ограничен. Полазници радионице се бирају по позиву од стране пројектног тима Дечјег културног центра Београд.

Позивамо Вас да будете учесник радионице. Стојимо Вам на располагању за сва додатна питања и појашњења.

Пријаве слати на: dacha@dkcb.rs Пријава треба да садржи: име и презиме, име школе/иституције/организације и изабрани датум.

 

YOUNG THEATRE ON THE MOVE: Modul 3
AGENDA

СУБОТА 22. ФЕБРАУАР 2020.

Дечји културни центар Београд, Таковска 8, Београд

 

*Радионица траје један дан. Сваког дана учестује по 15 полазника. Полазници бирају којег дана ће учествовати у радионици.

 

YOUNG THEATRE ON THE MOVE: Modul 3
AGENDA

НЕДЕЉА, 23. ФЕБРУАР 2020.

 

Дечји културни центар Београд, Таковска 8, Београд

 

*Радионица траје један дан. Сваког дана учестује по 15 полазника. Полазници бирају којег дана ће учествовати у радионици.

 

 

 

 

Posted in Креативна Европа and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *