Помен убијеним радницима РТС-а

 

IMG_9334У суботу 23. априла навршило се 17 година од убиства шеснаесторо радника Радио-телевизије Србије у НАТО бомбардовању зграде РТС у Абердаревој 1999. године.

Као и сваке године породица и пријатељи погинулих одржали су помен жртвама испред споменика „Зашто?“ у Ташмајданском парку минутом ћутања тачно у 2 часа и 6 минута после поноћи. Овај догађај као и претходних пута године преносио је РТС.

IMG_9325У суботу 23. априла у 14.06 минута, на меморијални дан РТС-а, такође у присуству породица и њихових пријатеља сетили смо се погинулих колега. Овом приликом присутнима се обратио Илија Церовић, в.д.директора ТВ Србије, Мирослав Медић, представник породица погинулих радника РТС-а и инжењер Драган Шуковић који је преживео бомбардовање зграде РТС-а 23. априла.

У сећање на жртве бомбардовања деца из радионице за сликарство Дечијег културног сентра, полазници Ликовног атељеа, насликали су 16 слика у знак сећања на шеснаест погинулих радника РТС-а. Млади сликари узраста од 5 до 9 година који једва знају шта је живот а камоли смрт, али који одрастају и стварају тик уз рушевину у Абердаревој на овај начин су одали пошту погинулим телевизијским радницима. Њихови радови у форми трајне изложбене поставке украсили су ограду код споменика „Зашто“.

У згрaди РТС-a 23. aприлa 1999. године убијени су:

Јелицa Мунитлaк (28), шминкер, Ксенијa Бaнковић (28), видео миксер,Дaрко Стиоменовски (26), техничaр у рaзмени, Небојшa Стојaновић(27), техничaр у мaстеру , Дрaгорaд Дрaгојевић (27), рaдник обезбеђењa, Дрaгaн Тaсић (31), електричaр, Алексaндaр Делетић (31), кaмермaн, Слaвишa Стевaновић (32), техничaр, Синишa Медић (32), дизaјнер прогрaмa, Ивaн Стукaло (34), техничaр, Дејaн Мaрковић (39), рaдник обезбеђењa, Милaн Јоксимовић (47), рaдник обезбеђењa,Брaнислaв Јовaновић (50), техничaр у мaстеру, Милaн Јaнковић (59), прецизни мехaничaр, Томислaв Митровић (61), режисер прогрaмa,Слободaн Јонтић (54), монтер.


 

IMG_9338 IMG_9336 IMG_9337

Posted in Галеријски програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *