Последња радионица „Ми и они“ у оквиру програма „Толерантна учионица“ – семинара за резредне старешине и учитеље

Последња радионица „Ми и они“ у оквиру програма
„Толерантна учионица“ – семинара за резредне старешине и учитеље
Четвртак 2. јун, у 18 часова

Зелена сала
Дечји културни центар Београд
Таковска 8


У четвртак 2. јуна у 18 часова, у Зеленој сали ДКЦБ, у овиру нашег програма Толерантна учионица, одржаће се последња радионица „Ми и они“ која се бави поделом у школи између ђака и наставника као и темом како да боље разумемо једни друге и како да унаредимо сарадњу између ђака и наставника.

Семинар „Толерантна учионица“ намењен је професионалцима који се баве образовањем и васпитањем деце и младих и који имају жељу да унапреде своју комуникацију са разредом као групом, као и да стекну вештине које ће им помоћи у решавању конфликта са ђацима и родитељима. Семинар реализује Удржење уметника БАЗААРТ.

Сваког четвртка у ДКЦБ бавили смо се темама као што су: „Свеска оговарања“ о међусобном не/поштовању, етикетирању, понижавању и подсмеху. „Правио сам се да не чујем“ о тешкоћама у инклузивном образовању, по чему сам ја различит-а? и о потреби за вршњачким одобравањем. „Сломњен прозор“ о вршњачком насиљу и дискриминацији и „Моје дете зна за петицу“ у оквиру које су обрађене теме о притиску на учење од стране родитеља, опортунизму и конформизму ученика.

120 професора, наставника, учитеља, педагога, психолога и дефектолога из основних, средњих и специјалних школа је учествовало у овим радионицама.

Сарадња са Базаартом се наставља на конференцији Драмско образовање и самообразовање – „Како до драмских педагошких компетенција“, чији ћемо термин накнадно обајвити.

У недељу 19. јуна ДКЦБ отвориће врата Велике дворане, Мале сале и Атријума за просветне радике који користе драму у свом раду и желе да своја искуства поделе са другима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *