Почео програм за млађе основце „Тесла – чиста енергија” у оквиру РАДОСТИ ЕВРОПЕ 2016

Почео програм за млађе основце „Тесла – чиста енергија” у оквиру

РАДОСТИ ЕВРОПЕ 2016


20160919-cista-energija-tesla-9

У оквиру 47. Међународног сусрета деце Европе „Радост Европе 2016″, која се одржава од 2. до 5. октобра, у Дечјем културном центру Беорад, данас је почео традиционални припремни програм „Док чекамо госте”, овај пут посвећен Николи Тесли. Програмом под називом „Тесла – чиста енергија” “, уједно се обележава и јубилеј – сто шездесет година од рођења овог великог научника. Овај програм ДКЦБ реализује у сарадњи са Центром за промоцију науке и уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

20160919-cista-energija-tesla-4

Први гости, Трећаци ОШ „Свети Сава, учествујући у различитим играма и експериментима и интервенишући у простору на различитим експонатима ове оригиналне поставке, били су у прилици да се кроз игру и акцију упознају са животом, делом и значајем Тесле.  По угледу на савремене поставке за децу, најмлађи ће  имати прилику да учешће у овом програму доживе кроз игру.

 

Намењен је организованим групама ученика млађих разреда основних школа, а сваке године окупи више стотина деце из „школа домаћина”  као и свих осталих школа широм Београда. Програм је бесплатан и трајаће до 30. септембра.


 

23 item(s)
Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *