Почиње нова сезона у Дечјем културном центру Београд – отворени студији и атељеи од 2. септембра

Почиње нова сезона у Дечјем културном центру Београд
Таковска 8

Отворени студији и атељеи од 2. септембра

Балет, сликање, вајање, глума, музика, спортић…

 

Са почетком нове школске године почиње и упис деце и младих у уметничке студије и атељее Дечјег културног центра Београд (Таковска 8), градске установе културе која већ скоро седам деценија негује, ствара и развија дечје стваралаштво кроз културно-образовне програме, креативне радионице, фестивале и манифестације.

У новој сезони ова институција од посебног значаја за град Београд прославиће велики јубилеј – педесет година од оснивања најзначајније дечје манифестације у региону „Радост Европе”, а деца из Балетског студија и Хора Дечјег културног центра Београд својим музичко-сценским наступом представиће Србију на Гала концерту „Радост Европе” 5. Октобра 2019. године у Сава Центру.

Бројне активности које се организују у Дечјем културном центру Београд пружају деци и младима могућност да развијају машту, пронађу област у којој би најрадије развијали свој таленат и искажу се у најразличитијим врстама уметности. Деца и млади, узраста од 3 до 18 година, могу да завире у свет културе, кроз Музичку играоницу, Хор, Школу певања дечје и популарне музике „Нађи своју звезду”, Школу клавира и соло певања, Студио културе говора и глуме, Belgrade English Language Theatre, Креативно писање „Бунтовници пишу бајке”, Балетски студио, Балетску играоницу, Ликовни атеље, Атеље за примењену уметност, Студио за стрип и карикатуру, Радионицу графике, Студио за анимирани филм, Спортић и Креативно забавиште.

Информације о раду студија, атељеа и креативних радионица могу се добити позивом на бројеве телефона 32 42 011 или 32 42 012, путем мејла info@dkcb.rs или доласком у Дечји културни центар Београд у Таковску 8.

Детаљније о програмима ДКЦБ може се наћи на сајту www.dkcb.rs

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *