По 47. пут сусрети деце из целе Европе „РАДОСТ ЕВРОПЕ 2016“

47.Међународни сусрет деце Европе „РАДОСТ ЕВРОПЕ 2016“

„Тесла- Чиста енергија“


Baner SC1

 

47. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе” под називом „Тесла – Чиста енергија“ одржаће се од 2. до 5. октобра, у Београду, у организацији Дечјег културног центра Београд и под покровитељством Градa Београда.

 

По четрдесет седми  пут Београд ће током четири дана трајања манифестације постати дечја престоница Европе, која ће угостити децу из седамнаест европских земаља као и децу из Кине и Србије. Деца из седамнаест београдских основних школа угостиће у својим домовима вршњаке из европских земаља, тако да ће више од петсто малишана директно учествовати у свим програмима манифестације. У реализацију ће се укључити бројна група волонтера, која сваке године значајно доприноси организацији.

 

Земље ће се представити кроз музику, плес, сликарство и свеукупно дечје стваралаштво на карневалу у центру града, концертима „Сусрети пријатељстава” у Дечјем културном центру Београд, Међународном ликовном конкурсу, полудневном програму на Ади Циганлији и „Свечаном сусрету деце Европе“ у Сава центру. Учествујући у манифестацији, деца добијају могућност да се међусобно упознају и успоставе трајна пријатељства.

 

Поред Града Београда, градског менаџера Горана Весића и Секретаријата за културу Градске управе града Београда, овогодишњу „Радост Европе’’ подржали су: седамнаест београдских основних школа:„Ђура Јакшић“, „Свети Сава“, „Милена Павловић Барили“„Милан Ђ. Милићевић“, „Старина Новак“, „Бранко Радичевић“, „Борислав Пекић“, „Кнегиња Милица“, „Данило Киш“, „Јован Миодраговић“, „Краљ Александар Први“, „Лаза Костић“, „Васа Чарапић“, „Иво Андрић“, „Скадарлија“, „Раде Драинац“, „Љуба Ненадовић“

и родитељи деце-домаћина.

 

Затим фондација „Драгица Николић“, Министарство културе и информисања Републике Србије, НИС, СП Ласта, Делегација ЕУ у Србији, ЕУ Инфо центар, Сава Центар, Ада Циганлија, Бео Зоо Врт, Паркинг Сервис, „Aqua Gala”, Fruit Company,Туристичка организација Београда, Туристичка организација Србије, Центар за промоцију науке, Београдска тврђава, као и медијски спонзори РТС, РТВ Студио Б и Политикин забавник.

 

„Свечани сусрет деце Европе“ биће одржан 5. октобра у Сава центру,  са почетком у 18 часова и директно ће се преносити на  2. програму РТС-а. Гледаоци ће имати прилику да уживају у најразличитијим врстама сценских наступа деце из деветнаест  земаља учесница, али и да на једном месту сагледају потпуно различите приступе у раду са децом од најтрадиционалнијих до савремених.

Posted in Радост Европе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *