Право деце и младих на културу


ПРАВО ДЕЦЕ И МЛАДИХ НА КУЛТУРУ
13. фебруар – ОКРУГЛИ СТО
18-21. фебруара – КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА

 

Дечји културни центар Београд и институција Омбудсмана Србије реализоваће циклус програма под називом ,,ПРАВО ДЕЦЕ И МЛАДИХ НА КУЛТУРУ’’, у оквиру кога ће се одржати округли сто 13. фебруара и креативне радионице од 18. до 21. фебруара 2020. године.

Циљ Округлог стола је да окупи стручњаке из области културе, медија, државне управе и невладиног сектора, као и значајне јавне личности које раде са децом и за децу, како би се заједничким снагама унапредила област дечјих права са нагласком на право на културу и право на информације.

Први циклус креативних радионица реализоваће се са децом предшколског узраста, на којима ће се кроз игру и креативно осмишљен садржај промовисати право деце на културу. У плану су и креативне радионице за децу основношколског и средњошколског узраста које ће се одржати током 2020. године.

На фотографији: мр Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд; Наташа Јовић, помоћница Генералног секретара Заштитника грађана; др Ивана Теодоровић Стојановић и Ивана Табори Обрадовић, уреднице програма ДКЦБ и Далибор Стојановић, координатор програма ДКЦБ.

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *