Први дан Међународног фестивала дечје драмске игре ГЛУМИЈАДА

predstava (1)


Први дан Међународног фестивала дечје драмске игре ГЛУМИЈАДА

 

Други по реду Међународни фестивал дечје драмске игре ГЛУМИЈАДА, данас је у Дечјем културном центру Београд, свечано отворила глумица Нина Јанковић, након чега су гости имали прилике да погледају представу „Хајдучко осмо пет“ у извођењу деце из Уметничке радионице „Кесић“.

Деца и млади посетили су и радионице  „Уз помоћ глумачких техника до сигурнијег става“ кроз коју их је водила глумица, Нина Граховац и упознала их са разним врстама комуникације: телом, покретом, погледом, звуком, речима. Радионица је кроз теоријски и практични део имала за циљ да победи трему, побољша говор, освести тело и помогне ојачање сугестивност и изражајности у говору.

Данашњи псетиоци такође су уживали и у представама  „Пут око света“ – Школе глуме „Иза седам мора”, Београд и „Мене нико не воли“ – Школе глуме „Сцена за младе”, Београд

Овај фестивал место је сусрета деце из школица глуме, љубитеља позоришта и деце заинтересоване да сазнају више о чаробном свету глуме.  Деца И млади моћи ће директно да осете свет глуме учешћем на радионицама које воде прави професионалци овог заната.

Програм је организован тако да се смењују представе које изводе деца и радионице које воде стручњаци из области глуме и телевизије. Представе ће извести деца из петнаест школа глуме узраста од 7 до 19 година која ће наступити за публику већ од четри године па навише. Радионице воде глумице Нина Граховац, Јована Петровић, глумац Бојан Жировић, књижевник, дизајнер, фотограф и илустратор Урош Петровић, редитељи Иван Живковић и Стефан Красић, костимограф Јелена Стефановић као и водитељи Драгана Кауцки, Јадранка Пејановић, Милош Миловановић и Зоран Кесић.

Телевизија Н1 ће за викенд Хол ДКЦБ претворити у прави ТВ студио – Н1 Јуниор где ће деца вежбати своје презентационе вештине са познатим новинарима и водитељима. Целодневно ће се, на по неколико сати, смењивати гости који ће се снимати, интервјуисати и радити радионице на тему медијских наступа са децом.

Фестивал организују NajboljaMamaNaSvetu.com, ТВ Н1, Уметничка радионица Кесић и Дечји културни центар Београд. УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН.

Програм: http://bit.ly/Glumijada2017PROGRAM
Пријаве: http://bit.ly/Glumijada2017Prijave

 

ПРОГРАМ ЗА ВИКЕНД ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ


– ГЛУМАЧКА РАДИОНИЦА НИНЕ ГРАХОВАЦ –

17 item(s)

– ПРЕДСТАВА ХАЈДУК ОСМОГ ПЕТ –

13 item(s)

 

– ПРЕДСТАВА ПУТ ОКО СВЕТА –

19 item(s)

– ПРЕДСТАВА МЕНЕ НИКО НЕ ВОЛИ –

12 item(s)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *