Први час радионице „Читамо нове књиге!“ за основце у ДКЦБ


Први час радионице „Читамо нове књиге!“

за основце у ДКЦБ

 

На првом часу нове радионице „Читамо нове књиге“, 4. фебруара, појавило се седморо основаца узраста 1-5. разреда. Поделили су са нама које књиге читају за лектиру, а које за „своју душу“. Ова радионица је једна од бројних, које организује ДКЦБ у оквиру програма током зимског распуста.

Нова литерарна радионица „ЧИТАМО НОВЕ КЊИГЕ“ одржава се два пута недељно у Библиотеци ДКЦБ (наредни сусрет је 6. фебруара, трећи – 11. фебруара, четврти – 13. фебруара). Радионице трају по сат времена (ако је жеља полазника – и нешто дуже). Радионице организује уредница културно-образовних програма ДКЦБ Снежана Станковић, а држи сарадница ДКЦБ Дајана Лазаревић.

На првом сусрету деца су говорила о томе које књиге читају као лектиру и да ли им се допадају, а потом и које читају за себе. Анализирали су и омиљене ликове њихове тежње и поступке и говорили како поступци главних ликова утичу на њихове изборе. У библиотеци ДКЦБ изабрали су „на слепо“ по једну књигу, описали како су је изабрали – по лепоти корица, наслову, имену писца и неки други начин, а имали су задатак да осмисле корице своје савршене књиге.

На наредним радионицама читаћемо одломке из тренутно најпопуларнијих књига за младе, а деца ће бити охрабривана и да пишу есеје на тему прочитаних књига.

Програм је бесплатан и позивамо све заинтересоване основце да нам се придруже у четвртак 6.2. у 10:30 ч у Библиотеци ДКЦБ.

мср Дајана Лазаревић

8 item(s)
Posted in Културно-образовни програм, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *