Понедељак 29. јунa у 11 часова

У великој сали Дечјег културног центра

MИШЕВИ И МАЧКЕ НАОПАЧКЕ

Време трајања представе је 45 минута.

 

Представа за децу Мишеви и мачке наопачке осмишљена је као комбинација драмских елемената и акробатике. Текст је рађен по делу академика Луке Паљетка, који је један од најзначајних писаца за децу са ових простора. У ери у којој деца немају много прилике да заволе значајну поезију ова представа им омогућава да уживају у квалитетним стиховима на њима занимљив игровни начин.

Борба између малог и великог, где мали увек бива мудрији, попут цртаћа као што су “Том и  Џери“, пружамо деци прилику за идентификацијом, где се и кроз уметност оснажују да проживе своје унутрашње светове. Значајан квалитет ове представе је и повезивање спорта – физичког аспекта са уметношћу.

Као доминантан реквизит користи се такозвани ваздушни обруч, који може да се подиже и спушта, њише и ротира, прескаче, обрће и виси наглавачке. На тај начин се отвара неизмеран простор телесног израза примереног дечјем сензибилитету. Једна глумица на сцени тумачи три лика : мачку, миша и наратора. Деца се упознају са једном потпуно несвакидашњом формом за дечије позориште : монодрамом са елементима акробатике.

Ауторски тим чине : Драгиња Милеуснић – глумица, Милена Радић – професор књижевности и инструктор ваздушних акробација и Марко Јовичић – позоришни редитељ и стручни сарадник Позориштанца „Пуж“ у Београду.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top