Представљање књиге “На путу сребра” Гордане Малетић у издању ИК “Пчелица” из Чачка

Клуб читалаца

 

У Малој сали Дечјег културног центра Београд  27. новембра  у 11.часова представљена је књига  „На путу сребра“ књижевнице Гордане Малетић, коју је објавила Издавачка кућа“Пчелица“из Чачка.  У програму су учествовали и о књизи говорили  др.Миодраг Матицки,/ књижевник, књижевни историчар , председник Вукове задужбине/, Бојана Јовановић, уредница  Издавачке куће „Пчелица“ , Љуба Димитријевић муз.педагог и  концертни уметник  из ансамбла „Ренесанс „ и књижевница  Гордана Малетић.

У роману оживљена је далека прошлост, у којој  нас  ауторка упознаје  са европским кретањима 15.века , са  животом   људи на јужнословенским просторима.

Откривала  нам је  важна здања  и упознавала са важним историјским  личностима, вредних помена.  На ово путовање  повела  су  нас два дечака,Алекса и Роман,који се срећу  у Венецији,  и крећу  путем  Новог Брда преко Дубровника. Караванима   и Галијама су  превозили и трговали рудом сребра и  соли.

Ученицима  ОШ“ Вук Караџић“ и ОШ“Дринка Павловић“представљена  је ова путописна проза, вредна  препоруке. Уредница културно-образовног програма била је Снежана Станковић, модератор Јасмина Атанацковић-Гајић.

 

20 item(s)
Posted in Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *