ПРЕКО ПЕТ СТОТИНА ДЕЦЕ ОТВОРИЋЕ 48. Међународни сусрет деце Европе – РАДОСТ ЕВРОПЕ

foto (7)


ПРЕКО ПЕТ СТОТИНА ДЕЦЕ ОТВОРИЋЕ
48. Међународни сусрет деце Европе – РАДОСТ ЕВРОПЕ

Понедељак, 2. октобар

Карневал –Трг Репуплике у 12 часова
Свечано отварање – Калемегдан, споменик Победник у 12.30 часова
Отварање изложбе и додела награда 19. Међународног ликовног конкурса Радост Европе – Галерија ДКЦБ (Таковска 8) у 18 часова

 

48. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе”, под слоганом „Свако дете има крила”, одржаће се у Београду, од 2. до 5. октобра. Дечји културни центар Београд, под покровитељством Градске управе града Београда и Секретаријата за културу, организатор је сусрета деце из шеснаест земаља Европе и делегације деце из Кине. Деца из седамнаест београдских основних школа угостиће у својим домовима вршњаке из Белорусије, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Кине, Литваније, Македоније, Молдавије, Немачке, Пољске, Румуније, Русије, Словачке, Словеније, Турске и Украјине. Више од петсто малишана директно ће учествовати у свим програмима.

Манифестација ће и ове године почети у понедељак, 2. октобра у 12 часова карневалом са Трга Републике, кроз Кнез Михаилову, до парка Калемегдан где ће у 12.30 код споменика Победник бити одржано Свечано отварање. Поворку која креће са трга предводиће Брасс оркестар јуниор из Музичког центра Панчево и дувачки оркестар МШ „Јосиф Маринковић” из Зрењанина, мажореткиње Панчево и артисти на штулама. Децу ће код споменика дочекати Хор ДКЦБ, а након поздравног говора и наступа хора, уследиће заједничка кореографија свих учесника. Програм отварања водиће Страхиња Радовановић, ученик XIII београдске гимназије и дугогодишњи члан Студија за културу говора и глуме ДКЦБ. Након обиласка парка учесници манифестације заједно са својим домаћинима обићи ће Бео Зоо Врт. У случају кише, отварање ће бити у 12 часова у Атријуму и сали Донка Шпичек, Дечјег културног центру Београд (Таковска 8).

Дружење настављамо у 18 часова Отварањем изложбе и доделом награда XIX МЕЂУНАРОДНОГ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА РАДОСТ ЕВРОПЕ у Галерији ДКЦБ. На адресу ДКЦБ стигло је преко четри хиљаде радова широм Србије, као и из држава са скоро свих континената: из Аргентине, Бугарске, Белорусије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Чешке, Грчке, Хрватске, Кине, Индије, Индонезије Летоније, Литваније, Македоније, Пољске, Румуније, Русије, Словеније, Словачке, Шпаније, Турске и са Тајвана. Додељене су награде у појединачној категорији и категорији колекција, као и многобројне похвале. Најбољи радови и ове године налазе своје место на пригодној поштанској марки Радост Европе.


7 item(s)
Posted in Радост Европе, Саопштење за медије and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *