ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА АВГУСТ 2016. ГОДИНЕ

КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

download (1)Аутор: ДЕБОРА МОГАХ

Наслов: ДОБА ЛАЛА

Издавач: Лагуна,2016

Читајући роман“Доба лала“ упознаћете  Амстердам, живот у њему и далеки 17. век. Град лала, завео је многе и  засенио богатог трговца Корнелиса Сандворта који пореди лепоту своје младе супруге са лепотом овог егзотичног цета. Своје богатство и све што има подређује својој супрузи Софији, жели да овековечи њену лепоту и унајмљује познатог  младог сликара Јана ван Лоса који ће насикати њихов заједнички портрет. Чести сусрети са лепом Софијом и позирање  буде страст и љубав међу њима.

Упоредо можемо пратити и судбину младе слушкиње  Марије и Вилема, младог рибара. Живописно дочаране ситуације у роману, пуне изненађења, обмана и догађања.

 


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


 

downloadАутор:Џулс Мулен

Наслов:АЛИ ХЈУЗ ИМА ЉУБАВНИ ЖИВОТ ПОНЕКАД

Издавач:Лагуна,2016

 

Духовита, забавна прича у којој упознајете Али Хјуз самохрану мајку која предаје на Брауну  и која је посвећена студентима и једва саставља крај с крајем. Нема времена за своју приватност, не излази. Упознаје Џејка, доброг студента, младог човека који провоцира своју професорку да му прича о свом животу и пусти љубав да уђе. Али њихова веза не успева. Дест година касније Џејк је сада у новој улози као дечко Алине, сада одрасле кћерке своје професорке. Дирљива и смешна, роматична и забна књига за младе.


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

strasnije_od_najstrasnijeg_vvАутор:Рајко Лукач

Наслов:СТРАШНО ОД НАЈСТРАШНИЈЕГ

Издавач:РТС,2016

Књига“СТРАШНО ОД НАЈСТРАШНИЈЕГ“састоји се из 17 прича које су уобличене у једну целину. Приче говоре о деци и љубави према животињама. Понајвише се односе на кућне љубимце и на оне животиње које су везане за човека  које свакодневно долазе у додир са њима на различите начине. Приче су разноврсне, неке испричане хумористично, с љубавњу, некад озбиљно, с болом, што их чине посебним. Упознајете свет кућних љубимаца и шумских или сеоских животиња који је пун  фантастичних и измишљених ситуација. О свим  догађајима сазнајемо из оквирне приче, у којој је главни лик девојчица, која храни голубове. Голубови су њена публика, која пажљиво слуша приче а прича их и Вама!

 

 

 

 

 

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *