ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА АПРИЛ 2016. ГОДИНЕ

КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


downloadАутор:Владимир Кецмановић

Наслов: ОСАМА
Издавач: Лагуна, 2016.
У новом роману Владимира Кецмановића подсетићемо се на ратове и распад Југославије. Потресну причу саопштава стари муслиман из Босне свом пријатељу кога је срео у Америци. Говори о себи, свом животу и нама самима до јуче блиским паријатељима, о страдању и жртвама коју стварају моћници. О страдању Муратовог сина Баје који у вртлогу рата и безумља, помућеног ума,поситовећује са Осамом бин Ладеном.
Живописним босанским говором, препознатљивим стилом Кецмановић представља мештане, ратне профитере, дођоше и поробљиваче који разарају и уништавају становништво.


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


 

download (1)Аутор: Весна Алексић
Наслов: „ДОЂИ  НА ЈЕДНО ЧУДНО МЕСТО“
Издавач: „Креативни центар“, Београд, 2015.
Ево једне необичне књиге о пошастима, какве се ређе пишу за децу. То је такорећи хроника догађаја у току поплава које су задесиле Обреновац у пролеће 2014. године. Њих бележи једна тринаестогодишњакиња, па тако ове забелешке не личе сасвим на оно о чему би говорили старији. Најпре, девојчица је искрена до краја и описује све што је њој важно, а то су: поступци деце, одраслих и животиња у необичној и тешкој ситуацији у којој су се нашли, суочавање са страхом, пружање помоћи, љубав. У књизи је изречено много истина о животу на благ и одмерен начин, а књига својим хумором плени читаоца. Да ли се у оваквим приликама урушавају или подижу основне животне вредности сазнаће свако ко прочита ову занимљиву, духовиту и вредну књигу.


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


download (2)Аутор: Милован Данојлић
Наслов:

Издавач: Bookland, 2015.
Књига поезије Милована Данојлића „Куда иду корњаче“ открива нам свет природе,смену годишњег доба и надигравање зиме и пролећа.
У њој се буди и цвет и пчела која броји, корњача која се на пут спрема и жаба из базена, мачка и сврака дигнутог репа која по парку шета… Сваки мали догађај или ситницу повезује са свукупношћу света.
Кроз многа питања и дате одговоре уживаћете у свету природе, светлости и радости живљења коју нам преноси сам аутор.

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *