Препорука књига за април 2018. године


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

indexАутор: Иван Ивањи
Наслов: Последњи потез
Издавач: Лагуна, 2018

 

Пратите напету породичну сагу о достојанству необичне јеврејске породице, исуњене храброшћу и љубављу .Упознајте њена страдања у току Другог светског рата.

Роман је значајан за српску књижевност јер оживљава заборављена времена, упознаје нас са ликом мушкарца и жене, кроз историјске догађаје породице Ротбарт, односно Радвањи, односно Радван. Мењали су своја презимена и имена како су их политичке  и ратне околности нагониле, ризикујући све како би остали доследни својим идеалима.

Аутор је актер тог времена  и уводи нас у епопеју коју требамо да прихватимо и незаборавимо!

 


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


 

 

obozavam_te_vvАутор: Славка Петковић – Грујичић
Наслов: Обожавам те
Издавач: Београд, Букленад, 2017
 

Књига о одрастању, пријатељству и љубави која прати младост, али она је и променљива па тако настаје и друга, трећа љубав.Упозаћете Огњена и Уну, који се воле још из детењства, сазнати за њихову прву младалачку љубав  у којој се не сналазе најбоље.

Удаљавају се једно  о  другог, али се у овој причи проналази и Унина најбоља другарица Луна, која привлачи Огњенову пажњу.Рађа се друга љубав…

За трећу љубав потрудите се да откријете сами, чекаће вас много безазлених несташлука, смешних ситуација, несугласица у свету одраслих. Они се боре за своје снове, циљеве, љубави, пријатељства. Можда ћете извући поуку!

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

 

Vesela-posiljka-70098Аутор: Гордана Малетић
Наслов: Весела пошиљка
Издавач: Београд, Букленд, 2017
 

У причама „Весела пошиљка“ у авантуру ће Вас повести сестре Милица и Душица.

Оне ће вам откривати своје игре,  размишљања и своја сналажења у многим ситуацијама  са којима се срећу током одрастања. Приче су шаљиве, држе пажњу читалаца и уједно говоре свакодневним , изазовима  у школи, парку, улици, кући.У причу  су и укључени и њихови укућани, пријатељи и њихов однос према њима.

 

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *