ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА МАРТ 2017

КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ

 

sedam_mora_i_tri_okeana-jelena_dimitrijevic_vАУТОР: Јелена Ј . Димитријевић

НАСЛОВ: Седам мора и три океана

ИЗАВАЧ: Београд, Лагуна, 2016

 

Јелена Димитријевић, наша савременица, својим путописом „Седам мора и три океана“ упознаје нас са културом других народа. Читајући, санајемо о њеним путешествијима од Ђенове до Александрије, а касније и до Свете земље. Радознала, самостална, склона путовањима која за њу представљају “Радост живота“! Каже: „Дух човеков не зна за године“, богатсво је у откривању, посматрању, разумевању и сазнавању света. Својим песничким даром српска „Сапфо“ употпунила је ово дело.

 

КЊИГА ЗА МЛАДЕ

 

mamin_dnevnik_vvАУТОР: Лидија Николић

НАСЛОВ: Мамин дневик

ИЗДАВАЧ: Чачак, Пчелица, 2013

 

Уживајте у причама Лидије Николић. Њеном искреношћу, непосредношћу сазнајете да све што нам се дешава, дешавало се већ нашим ближњима… Већ виђено, доживљено. ТО потврђује „дневник“ који открива ћерка наше ауторке, да је живот трагично обновљив и да се исте приче догађају у свим временима и свакој младости. Многе животне ситуације пружају могућност да одрастамо и сазревамо брже.

 

КЊИГА ЗА ДЕЦУ

 

lovan_gotovan-madona_vАУТОР: МАДОНА  / МАРИЈЕ Луизе Чиконе/

НАСЛОВ: Лован Готован

ИЗДАВАЧ: Београд: Лагуна, 2005

 

У причи „Лован Готован“сазнајемо да се новцем не може купити срећа. Откива нам основне људске вредности и .учи нас  и шта је највеће богатство у животу . Како да стекнемо пријатеље  и како да их сачувамо.

Прича за сва времена!

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *