Препорука књига за мај 2017.године

Књига за одрасле

 

covek_po_imenu_uve_vАутор: Фредрик Бакман

Наслов: Човек по имену Уве

Издавач: Лагуна, 2017

 

Упознајте Увеа, који је другачији, својим понашањем  необичнији  од других. Педантан, савестан, никоме дужан , џангризало често неприхваћен, кога називају“ огорченим комшијом из пакла“. Сваког јутра Уве иде у инспекцију по насељу у коме живи. Премешта бицикле и проверава да ли је ђубре  правилно разврстано иако је прошло неколико година од његовог  разрешења дужности председника кућног савета.

Када га боље упознате, открићете да се у његовом бићу скрива пуно туге. Шта се мења у његовом животу после смрти  супруге. Шта испуњава његову тишину открићете читајући.

 

Књига за младе

avram_bogdan_vodu_gaze_vvАутор: Владислава Војновић

Наслов: „АВРАМ, БОГДАН, ВОДУ ГАЗЕ“

Издавач: Београд, „Службени гласник“, 2016.

Девојчица Меланија нас у овој књизи упознаје са својом породицом, пријатељима, суседима.

Открива нам ко кога воли а кога не, зашто јој тата и мама нису присутни, шта раде баба и деда, како тече њен живот.

О томе да поједини људи из околине имају много већи значај у њеном животу од онога који се јавно признаје, девојчица наслућује и сама. Временом се тајне откривају, слова се савладавају и живот полази новим срећним током са целом породицом на окупу. Шта ћете више?

Најлепше у овој занимљивој књизи је то што је све обојено дивним, незлобивим хумором који је књизи дао толико дражи да је добила две важне награде: награду „Раде Обреновић“ Змајевих дечјих игара за најбољи дечји роман године и награду „Политикиног Забавника“.

 

Књига за децу

najlepsa_u_skoli-rasa_popov_vАутор: Раша Попов

Наслов: Најлепша у школи

Издавач: Ленто, 2016

Маја и Софија имају психолошки проблем и желе да се излече од те душевне болести зване “Испит“. Ружна професорка прогања најлепшу девојчицу у школи.

Мучнина пред испит у једњаку, повремено севање у слепочницама, лака несвестица код наглог устајања  су симптоми душевне болести!

Помагале су се узајамно и одлазиле једна другој на терапију. Шта све преживљавају и како размишљају у овој књизи ће вас забавити и насмејати.

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *