Препорука књига за мај 2019


Препорука књиге за млађе основце


 

Наслов: Кућица на дрвету од 13 спратова
Аутор: Енди Грифитс ; илустр. Тери Дентон
Издавач: Београд Прополис Букс, 2018.

 

Када кажете: кућица на дрвету, на шта прво помислите? На једноставну грађевину од дрвета – четири зида, под и кров, у којем се деца друже и остављају своје најдраже ствари? Па, само делимично сте у праву – јер у овој књизи ћете посетити кућицу на дрвету од чак 13 спратова!

Ова богато илустрована књига вас води у невероватну авантуру са херојем Суперпрстивојем. Поменута кућица на дрвету има куглану, базен са ајкулама, лијане за љуљање, играонице и машине за прављење пенастих бомбона! Све што деца пожелети могу!

Ако сте волели „Дневник Шоњавка“, и кратку, једноставну форму и стил којим је писана и илустрована, препоручујемо вам и „Кућицу на дрвету“, која ће вас, уверени смо, очарати својом маштовитошћу.

 

 

 


Препорука књиге за младе


 

Наслов: Острво чувара олује
Аутор: Кетрин Дојл ; превела Аида Бајазет.
Издавач: Београд Прополис Букс, 2018.

 

Да ли сте некада веровали да сте Изабрани, тачније рођени за одређену ствар, да постигнете неки високи циљ и упишете се у историју? Ова књига за младе (по годинама и по духу) говори о једном таквом избору и полако нас опчињава и уводи у авантуру од које застаје дах!

Магично острво Армор из сваке генерације бира по једног новог Чувара олује, даје му магичне моћи и именује га за свог заштитника. Долазе олује, што значи да се спрема нови избор. Међутим, ту се јавља још један непријатељ, који се буди упоредо са олујом и са избором новог Чувара – мрачни глас, настао од црне магије, који прети свима!

Ова чаробна, помало мрачна и таласаста прича, као и море пред олују чита се у једном даху и оставља јак утисак на читаоце.

 

 


Препорука књиге за младе


 

Наслов: Валентајнови – рођена под срећном звездом
Аутор: Холи Смејл, превела са енглеског Аида Бајазет
Издравач: Београд Прополис Букс, 2018.

 

Ако желите да се одморите од напорног дана и досадних, свакодневних тема, имамо праву опуштајућу књигу за вас – роман о слави, пријатељству и вечитом потрагом за љубављу породице Валентајн.

Сестре Хоуп (Нада), Фејт (Судба) и Мерси (Милосрђе) имају све: славу, успех, новац и лепоту. А ипак, петнаестогодишња Хоуп жели да пронађе дечка из снова, како би њена срећа била потпуна. Нажалост, љубав није тако једноставна, као у романтичним филмовима и Хоуп ће морати да се потруди да би до ње дошла.

Ово је уједно топла прича о односу са сестрама, њиховим смицалицама и подршци, коју једна другој несебично дају и прича о одрастању и потрази за својим идеалом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram