ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА ОКТОБАР 2016.ГОДИНЕ


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


posle_ljubavi_vАУТОР: Елен Фелдман

НАСЛОВ: После љубави

ИЗДАВАЧ: Београд, Лагуна, 2016.

Роман је инспирисан истинитим догађајем из Другог светског рата, када су младићи из једног малог америчког места страдали при искрцавању у Нормандију. Можемо пратити судбину три пријатељице којима се живот и планови мењају, које се сусурећу са свим несрећама и страдањима којe доноси рат.

Бејб се пита да ли да се уда за доброћудног Клода, њена пријатељица Грејс која је удата за извештача локалних новина, плаши се да ће остати сама са малим дететом када јој мужа пошаљу у рат. Мили, трећа пријатељица удаје се за момка који је за себе говорио да ће остати вечити нежења. Оне бију своје битке и пролазе кроз све фазе друштвеног превирања. Храбре су, одлучне, снагом своје воље и вере у бољу будућност превазилазе своје губитке . Љубав је  једини исправан пут која нас води, поручује ауторка!


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


moj_savrseni_svet_-_tom_gejts-liz_pison_vАутор: Лиз Пишон

НАСЛОВ: Мој савршени СВЕТ – ТОМ ГЕЈТС

ИЗДАВАЧ: Београд, Лагуна, 2016.

Дружите се са Томом Гејтсом? Можда ћете га разумети, подржати, препознати се? Можда забавити и са њим заједно у машти , препустити авантури!Упознаћете Томову старију сестру Дилију , његовог најбољег пријатеља Дерека и Томову симпатију Ејми Портер.

Том стално касни у школу , има слабу концентрацију па је под будним оком професора Фулермана. Машта да оснује свој бенд и да буде славан!

Књига је намењена авантуристима и младима који воле акције!


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


danica-bandic-1АУТОР: Даница Бандић

НАСЛОВ: ПУНА КОЛА ПРИЧА

ИЗДАВАЧ: НОВО МИЛОШЕВО, БАНАТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР, 2016.

Стваралаштво Данице Бандић  огледа се у бајкама, причама и игроказима. Њене приче су бескрајне, прелазе једна у другу са жељом да се никад не заврше. Поклања нам ПУНА КОЛА ПРИЧА у којима живе деца, животиње, цвеће, птице, многа митолошка бића. Уђите у свет фантастике, сретните  се са народним обичајима и  словенском митологијом. Вратите се старим и добрим књигама тетка Дане, назване „Чика Јова у прози“!

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *