ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА СЕПТЕМБАР 2015

ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА СЕПТЕМБАР 2015


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

tinejdzeri_na_dlanu-dzejni_daunsajer-_nila_gru_vАУТОРИ: ЏЕЈНИ ДАУНШАЈЕР И НИЛА ГРУ
НАСЛОВ: ТИНЕЈЏЕРИ НА ДЛАНУ:Како их одгајати да буду срећни
ИЗДАВАЧ:ЛАГУНА,2015

Књигу „Тинejџери на длану“ препоручујемо родитељима који брину да њихови млади лакше и безболније одрастају, стекну самопоуздање и постану вредни и задовољни људи.
Пронаћи ћете упутства како да изградите сопствену стратегију у васпитању и разумевању ваших тинејџера. Својим понашањем и правилима која примењујете развијате морални кодекс код младих.
Помоћи ће вам да разумете њихова осећања, емоционалне промене, побољшате међусобну комуникацију, изборите се са утицајима савремених медија.
Како да реагујете у тешким ситуацијама које су повезане са проблемима насиља,дрогом,сексом и поремећајима исхране.

 


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


преузимањеАУТОР:СОФИ КИНСЕЛА
НАСЛОВ: ПОТРАГА ЗА ОДРИ
ИЗДАВАЧ:ЛАГУНА,2015

Упознајте Одри! Она је Ваша вршњакиња, млада, духовита и интересантна девојка. У роману представља своју породицу и своје место у њој. Затвара се у себе, не излази на улицу, носи затамљене наочаре и пати од анксиозности. Посећује психолога, али све што јој се дешава је пролазног карактера.
Појавом Лајнуса, друга њеног брата, Одри се мења. Поред њега се осећа срећнијом, сигурнијом. Сазнајте, смејте се и радујте заједно са Одри, можда ће љубав променити и вас?

 

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


oliver_tvist-carls_dikens_vАУТОР:ЧАРЛС ДИКЕНС
НАСЛОВ: ОЛИВЕР ТВИСТ
ИЗДАВАЧ:ЛАГУНА,2015

Дружите се са новим издањима књига Чарлса Дикенса,  писаних двојезично/српско-енглески/. Књига је лепо илустрована, подсетите се Оливера Твиста, његовог сиромашног детињства и зле судбине која га је пратила.
Одраста у сиротишту, увек гладан и недолично обучен, лошег здравственог стања, ради код погребника, за мало хране. Како није добро прихваћен одлучује се да побегне и бива парепуштен улици.
Стиче лоше друштво које се бави крађом, од којих зазире али не може од њих да побегне. Оливер не жели да да буде као и они, противи се и игром судбине,  проналази решење .

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *