ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА СЕПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА СЕПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ


 КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

111ПОВРАТАК КУЋИ

АУТОР: ЈА ЏАСИ

ИЗДАВАЧ:БЕОГРАД:ЛАГУНА, 2016

У препорученом роману упознаћете историју Гане у 18.веку, у време трговине робљем  и одвођењем у Америку. Време расизма, трагичних судбина
које можете пратити кроз представљање две полусестре Ефије и Еси, рођене у различитим селима и не знајући једна за другу.

Ефија, захваљујући својој лепоти, удаје се за богатог Енглеза и ужива раскоши замка у Кејп Коусту, не знајући да има сестру Еси,која чека у тамници истог тог замка да је одведу до Златне обале и са стотинама других робова пошаљу у Америку.

Можете пратити судбину њихових потомака кроз седам генерација.

Ауторка  осликава моралну тежину историје која се обрушава на личне борбе, наде и страхове јунака.Сажет роман у коме је од 18. века до савремених дана представљен живот и патња становника Гане.
 


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


 

ПРИРЕДИЛА: Гордана  Малетић

ЦАРСТВО МУДРОСТИ: МИСЛИ СВЕТСКИХ ВЕЛИКАНА

ИЗДАВАЧ: БЕОГРАД: Bookland, 2016

 

КЊИГА „ЦАРСТВО МУДРОСТИ“ намењена је пре свега младим читаоцима како би их навела на размишљање о свету у коме живе.Трагом прошлости па све до данас, откриваће мисли многих филозофа, књижевника, научника, социлога и личности из културе који ће својим изрекама, сентенцама, афоризмима пренети своја искуства и запажања о животу, давати одговоре на многе појмове. Читајући њихове мисли, ширимо видике и искуства и долазимо до сазнања да сваку ствар мижемо посматрати на различите начине.

Заступљене теме су: љубав, поштење, вредности, родољубље, срећа, а одговоре вам дају мислиоци, строгрчки, римски филозофи, преко рационалиста и просветитеља из свих епоха.Не морате је прочитати у једном даху, али јој се увек враћајте!

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

riznica_kratkih_bajki-grupa_autora_vРИЗНИЦА КРАТКИХ БАЈКИ

ИЗДАВАЧ: Београд, Мала лагуна, 2015

Вратите се старом и провереном свету бајке у који Вас уводе Браћа Грим и Ханс Кристијан Андерсен. Они вам кроз замишљене ликове откривају велике животне истине у којима увек побеђује добро и племенито.

До победе се не долази увек лако, али упорном борбом и истрајношћу остварују свој циљ. Дружите се се ПРИНЦЕЗОМ на зрну гашка,Златокосом и  Палчицом, Обућарем и патуљцима и многим другим ликовима које ћете упознати или поново оживети у својој машти.

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *