Препорука књига за септембар 2018. године


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

bezdno_svetlana_velmar_jankovicАутор: Светлана Велмар – Јанковић
Наслов: Бездно
Издавач: Београд: Лагуна, 2018

Романом „Бездно“ оживимо прошлост и давна времена владавине Михаила Обреновића, у коме  читајући можемо  пратити збивања у Србији и на српском двору. Писана у форми дневника, приближва нам лик  Кнеза Михаила, Кнегиње Јулије Хуњади и управника двора и фотографа, верног пријатеља Кнеза Михаила, Анастаса Јовановића.

Ко је уистину био Кнез?  Ауторка користећи чињенице, упознаје вас како је живео,  да ли је прихватао обичаје високог бечког друштва када је боравио у Бечу, како је проводио време на имању у  Иванки, како је организовао балове и уносио нови живот у Србији.

 

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ


 

Аутор: Стефан Тићми
Наслов:  Ја сам Акико
Издавач: Београд: Лагуна, 2018

Нови роман и ново име у књижевности за децу и младе доноси необичну причу која нас наводи и подстиче на размишљање о слободи, љубави, спознаји живота и аутентичности. Бити другачија је заправо девојчица Акико која  је усамљена, која воли речи и не воли бројеве. Живи са оцем, иде у школу и  трага за новим пријатељима. Живот јој се мења и добија нови смисао упознавши Баобаба и Марсела.

 

 

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

IzmislicaАутор: Весна Ћоровић-БУТРИЋ
Наслов: ИЗМИСЛИЦА
Издавач: Београд:Лагуна, 2017

Књига је намењена деци која воле да се друже,  маштају, воле псе, мађиничаре, белог зеца и верују у чуда, а у причу уводи их књижевница Весна Ћоровић-Бутрић. Јунаци овог романа носе необична имена, главна јунакиња Маладина, њен најбољи друг Тимотије, госпођица Жирамбу, мађионичар Ђото Балоне, бели зец, црна мачка Мирела. Маладина вас може научити како да гледате у даљину, да слушате у ширину, да чекате у висину!

Упознајте их, придружите им се, пођите са њима у нове авантуре!

 
 

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *