ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА ФЕБРУАР 2018.ГОДИНЕ

КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ
 
 
stolece_u_alentezu_vАутор: ЖОЗЕ САРАМАГО
Налов: Столеће у Алентежу
Издавач: Београд, Лагуна,2016

У роману „Столеће у Алнетежу“ пратићете кроз представљене ликове сеоски живот и њихове патње, у Португалији који је обележава 20. век.

У време револуције,1974.године, у време немира, рушења  диктатуре поново  је успоставњен демократски систем у земљи. Аутор памти  време  тешког живота на селу и својим сликовитим стилом нам приближава неколико генерација сељачке породице Мау Темпо из Алентежа  која је понела терет португалске историје .

Људи су тешким радом,гладовањем, болешћу, алкохолизму, трагањем за послом у борби за преживљавањем, писац приказује   њихове животе.Роман је прожет и тугом и хумором те га чини занимљивијим, и увлачи читаоце да прате развој  ликова у борби  и вери за  бољу  будућност.

 
 
КЊИГА ЗА МЛАДЕ 
 
 
snovi_po_meri-nurija_pradas_andreu_vАутор: Нурија Парадас Андреу
Наслов: СНОВИ ПО МЕРИ
Издавач: Београд, Лагуна,2017

За Вас који волите високу моду, овај роман ће Вас повести Барселону двадесетих година 20.века где упознајете кућу елитне моде Санта Еулалија.Срешћете много ликова који дочаравају атмосферу космополитског града. Заснован је на истинитој причи у којој се развијају и спајају многи ликови у свету уметности, дизајна и високе моде. Многе успешне ревије су за њима, али ништа није вечно, променом политичке ситуације у земљи настају и неминовне промене. Прочитајте и сазнајте шта се догодило члановима породице Молинс…

 
 
КЊИГА ЗА ДЕЦУ 
 
 
izmislica-vesna_corovic_butric_vАутор: Весна Ћоровић Бутрић
Наслов: Измислица
Издавач: Београд, Лагуна, 2017

Ако желите  да маштате, прочитајте роман „ Измислица“ Весне  Ћоровић Бутрић која  ће вас подстаћи да  у школи за маштање тј. у школи за „Мађионичаре“ упознате девојчицу Маладину и тихог  дечака Тимотија, и да им се придружите у многим авантурама.

Маладина разуме тишину, зна да гледа у даљину, да слуша у ширину, да чека у висину.

Воли куцу Жирамбу, зна многе трикове које учи од мађионичара Ђото Балонеа  и око себе окупља   све оне који знају да се играју!

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *