Categories: Biblioteka DKCB

KNJIGA ZA ODRASLE
 
 
stolece_u_alentezu_vAutor: ŽOZE SARAMAGO
Nalov: Stoleće u Alentežu
Izdavač: Beograd, Laguna,2016

U romanu „Stoleće u Alnetežu“ pratićete kroz predstavljene likove seoski život i njihove patnje, u Portugaliji koji je obeležava 20. vek.

U vreme revolucije,1974.godine, u vreme nemira, rušenja  diktature ponovo  je uspostavnjen demokratski sistem u zemlji. Autor pamti  vreme  teškog života na selu i svojim slikovitim stilom nam približava nekoliko generacija seljačke porodice Mau Tempo iz Alenteža  koja je ponela teret portugalske istorije .

Ljudi su teškim radom,gladovanjem, bolešću, alkoholizmu, traganjem za poslom u borbi za preživljavanjem, pisac prikazuje   njihove živote.Roman je prožet i tugom i humorom te ga čini zanimljivijim, i uvlači čitaoce da prate razvoj  likova u borbi  i veri za  bolju  budućnost.

 
 
KNJIGA ZA MLADE 
 
 
snovi_po_meri-nurija_pradas_andreu_vAutor: Nurija Paradas Andreu
Naslov: SNOVI PO MERI
Izdavač: Beograd, Laguna,2017

Za Vas koji volite visoku modu, ovaj roman će Vas povesti Barselonu dvadesetih godina 20.veka gde upoznajete kuću elitne mode Santa Eulalija.Srešćete mnogo likova koji dočaravaju atmosferu kosmopolitskog grada. Zasnovan je na istinitoj priči u kojoj se razvijaju i spajaju mnogi likovi u svetu umetnosti, dizajna i visoke mode. Mnoge uspešne revije su za njima, ali ništa nije večno, promenom političke situacije u zemlji nastaju i neminovne promene. Pročitajte i saznajte šta se dogodilo članovima porodice Molins…

 
 
KNJIGA ZA DECU 
 
 
izmislica-vesna_corovic_butric_vAutor: Vesna Ćorović Butrić
Naslov: Izmislica
Izdavač: Beograd, Laguna, 2017

Ako želite  da maštate, pročitajte roman „ Izmislica“ Vesne  Ćorović Butrić koja  će vas podstaći da  u školi za maštanje tj. u školi za „Mađioničare“ upoznate devojčicu Maladinu i tihog  dečaka Timotija, i da im se pridružite u mnogim avanturama.

Maladina razume tišinu, zna da gleda u daljinu, da sluša u širinu, da čeka u visinu.

Voli kucu Žirambu, zna mnoge trikove koje uči od mađioničara Đoto Balonea  i oko sebe okuplja   sve one koji znaju da se igraju!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top