Препорука књига за јануар 2017. године


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

noc_arhangela-vlada_arsic_vАутор: Влада Арсић

Наслов : Ноћ Архангела

Издавач: Београд, Лагуна, 2016

 

У роману „Ноћ Архангела“ аутор нас подсећа да давну 1968.годину и експлозију бомбе у биоскопу 20.октобар у коме се нашла  студенткиња Милица Милетић.

Вештим грађењем ликова сазнајемо порекло Милице Милетић,  везано за историјске факте и потиснуте догађаје породице. После немилог догађаја у биоскопу 20.октобар Милица  је примљена на Клинику  са дијагнозом тешког душевног обољења – шизофреније.

Њена чукунбаба Обренија са ужасом схвата  да потомкиња у својим визијама открива страшне тајне њихове фамилије и крвне везе са породицом Обреновић.

У распону два века подсећамо се српске династије Карађорђевића и Обреновића и расплета њиховог сукоба. Тајна која је скривана је морала бити обелодањена захвањујући новинару Боривоју који је својом проницивљошћу и жељом да помогне разрешио енигму.

 


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


 

Princezin-dnevnik-7-Princeza-se-zabavlja-61393Аутор: Мет Кебот

Наслов: Принцезин дневник

Издавач: Београд: Драганић, 2009

 

Упознајте девојчицу Мију коју муче исти проблеми као и њене вршњакиње- расправе са родитељима, невоље са математиком, свађе са најбољом другарицом, заљубљивање у дечка који и не зна да она постоји. Сазнањем да принцеза њени проблеми постају другачији и већи. Уживајте у духовитим причама о Мији!

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

agi_i_ema-igor_kolarov_vАутор: Игор Коларов

Наслов: Аги и Ема

Издавач: Београд: Лагуна, 2016

 

Упознајте Агија,деветогодишњег дечака који је усамљен и који своје радости и туге  дели са  луцкастом старицом Емом. Ово је дирљива прича о дечаку који живи у времену отуђености, самоће и не разумевања. Ема  га подстиче на игре, осмишљава их и придружује се његовим авантурама.

Читајући књигу , открићете  нежну причу о искреном пријатељству.

Преведена је  и  награђена за најбољу књигу  за децу.

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *