Књига за децу


 

Аутор:Весна Алексић
Наслов: Принцезин закон
Издавач: Београд, Креативни центар, 2018
 

Настављамо са причама Весне Алексић која носи наслов „Принцезин закон“у којој ће вам се девојчица Софија представити и упознати са проблемима који јој се дешавају и открити начин на који их разрешава.

Софија одраста у краљевству својих родитеља са пуно љубави, бриге и пажње али током одрастања доживљава и промене које су закони природе и од којих је не може нико заштитити. О њој брине дадиља Ана која је задужена за Софијино васпитање и стицање лепих манира. Сазнаје да постоји ред и закон којих се морамо придржавати и поштовати а пажљивим читањем , уочаваћете његове законитости.

Софија загриском јабуке открива да јој се клима зуб! Настаје паника, страх и Софија постаје неутешна, и поред многих предлога и могућности да се реши климавог зубића све док није срела свог вршњака Стефана, који јој помаже да заборави на њега.

Шта ће јој се дешавати, како ће се ослободити климавог зуба и да ли се уз игру и лепо дружење све превазилази, сазнајте сами.

 


Препорука књигe за омладину


 

Аутор: Боб Флагфелдер, Стив Хокенсмит
Наслов: Никола и Тесла: Опасна лабораторија високог напона
Издавач: Мала Лагуна, 2018

 

Србија је дала велики број научника свету, а, можда, највећи ум је био Никола Тесла. Његови проналасци су нешто што и дан-данас инспирише и наводи на размишљање, а Теслин лик је синоним за генијалност и недостижни узор свим младим заљубљеницима у науку. Још једна књига за младе, која даје алузију на лик и дело нашег великог научника је: „Никола и Тесла: Опасна лабораторија високог напона“ (издавач Мала Лагуна, 2018).

На књизи је издвојено упозорење: „узбудљива авантура са електромагнетима, алармима и другим справицама, које можемо сами да направимо.“ Главни ликови су једанаестогодишњаци – дечак Никола и девојчица Тесла. Они одлазе да живе код екцентричног стрица Њута и суочавају се са бројним тајнама у околини. Они сами праве електромагнете, приручне ракете и друге справице, које и читаоци по узору на њих могу да направе.

Књига је преведена са енглеског језика, а први пут је штампана 2013. године у Филаделфији. Наши тинејџери коначно могу да је читају на српском језику и продубе своја знања из физике. Наука је увек у тренду!

 


Препорука књигe за одрасле


 

Аутор: Ненад Новак Стефановић
Наслов: Једно убиство у Патријаршији
Издавач: Лагуна 2018

 

Ако Вам се свидео роман „Убиство у Капетан Мишиној“, онда имамо добре вести за Вас! У издању Лагуне 2018. године изашао је нови роман Ненада Новака Стефановића: „Једно убиство у Патријаршији“. Иследник Крста Павловић мора да открије ко је убио Најдана Лукића, професора Богословског факултета и чувеног проучаваоца светосавског мита.

Сви се понекад питамо какве тајне крије нека од добропознатих организација, а у овој књизи ћемо завирити у вековима чуване тајне Српске православне цркве. Подразумева се, роман је фикција, али, како кажу: где има дима, има и ватре, па не можемо бити сигурни да је баш све ово плод пишчеве маште.

У сваком случају, ово је књига пуна мистериозних догађаја, ликова којима се не може у попуности веровати и тајни, којима нас заводи од почетка до краја. Писац овог дела нам се раније представљао и са књигом „Водич кроз љубаву историју Београда.“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top