ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА АВГУСТ 2015

ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА АВГУСТ 2015


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

101_cinjenica_koju_treba_da_znas_o_zivotinjama-grupa_autora_sНаслов: 101 ЧИЊЕНИЦА КОЈУ ТРЕБА ДА ЗНАШ О ЖИВОТИЊАМА

 Аутор: Нико Домингес

Издавач:ЛАГУНА,2015

 

 

Нови серијал књига у издању Мале лагуне намењене деци од 6- 10 година под насловом 101 чињеница коју треба да знаш…

Осам књига су у серијалу, садрже основне  информације  које треба да знаш, књиге су едукативне и занимљив, прилагођене узрасту

Књига 101 чињеница коју треба да знаш о животињама.

Открива ти запањујући свет животиња и упознаје са појединостима  о фауни свих станиста. Упознаћеш се са афричком саваном, упознати поларне климе и које врсте  насељавају сваку област на планети. Сазнај како живе, шта их карактерише и узивај у лепим илустрацијама и занимљивостима.


 

КЊИГА ЗА МЛАДЕ


 

legenda_o_neosvojivom_gradu-gordana_maletic_sАУТОР:Гордана Малетић

НАСЛОВ:ЛЕГЕНДА О НЕОСВОЈИВОМ ГРАДУ

ИЗДАВАЦ:Лагуна,2015

 

 

У новом роману  откривамо тајне новонасталог града. Богдана која се прочула као град лепоте, хармоније, благостања а током векова приче путника преточиле су се у легенду о њеној непобедивости. Својом лепотом привлачио је досељенике, прилагођавао их себи и претварао у вредне и задовољне људе. Али  хармонија и лепота смета завидницима, освајачима који желе да сазнају тајну непобедивости града.

Освајач Демонај шаље уходе и плаћенике како би открили чудесни град и његове становнике, млинара, звоноливца, глумце, мудраце, чаробницу, краља, алхемичара…

 

 


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

i_ovo_ce_proci-milena_buskets_sНАСЛОВ: И ОВО ЋЕ ПРОЋИ

АУТОР:Милена Бускетс

Издавац:Лагуна,2015

 

Милену Бускетс, по стилу писања називају Франсоаз Саган 21.века. Роман је аутобиографско дело савремене каталонске  књижевнице. Прича је о губитку мајке Бланки, главној јунакињи нико не може умањити бол  који остаје и не пролази. Одлази у летњиковац са својом породицом, бившим мужевима и пријатељима у у трагању за миром, утеху налази у алкохолу, марихуани и својој деци Бланка је своју мајку обожавала и мрзела у исто време. У роману јој се директно обраћа и преиспитује све њене речи и поступке. Стара изрека говори да је све добро и лоше, само привремено.

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *