Препорука на читање најновијих књига „Лагуне“

 

Издавачка кућа „Лагуна“ једна је од најпознатијих у Србији и увек изнова проналази начине да задиви своје читаоце. У овом кратком прегледу најновијих књига „Лагуне“ порепоручићемо књиге за све узрасте, за које се искрено надамо да ће свима улепшати дане у самоизолацији.

За децу и одрасле љубитеље књижевних класика имамо дивне вести. Романи „Хајди“ Јохане Шпири, „Доживљаји Тома Сојера“ Марка Твена, „Хајдуци“ Бранислава Нушића и „Орлови рано лете“ Бранка Ћопића такође се налазе у новој понуди „Лагуне“. Ако да сте одрасли, а носталгични за књигама прочитаним у детињству или деца, која воле класике или их читају као лектиру у школи, ове књиге су баш за Вас.

 

 

За предшколце ћу, врло субјективно, препоручити једну посебну књигу „За твој рођендан“ Снежане Кићовић Пејаковић. Осим прелепих илустрација и топле приче, ова књига може да послужи као подршка за све малишане, који у самоизолацији славе рођендане, на којима се неће појавити њихови вршњаци, баке и деке, омиљене тете и ујке. Још неке занимљиве књиге за предшколце су из серије „Причанки“ и о „Амелији Зубић“ Лорен Елен Андерсон.

 

 

За основце до 4. разреда предлажем (осим горенаведених класика) популарне романе попут „Откачене школе 2“, књиге из пера Тома Гејтса, као и „Загонетке за мале генијалце“. Будите креативни, прелистајте и „Квизоманију“ и искористите дане у изолацији да стицање нових знања и вештина.

 

 

Тинејџери су, увек, најнезгоднија читалачка публика, али „Лагуна“ се труди да задовољи и њихове прохтеве и радозналости, тако да за тинејџерке препоручујемо: „Креативни дневник“ Јане Дачовић, „Нећу да мислим на Праг“ Софије Ћирић, „Девојчице узвраћају ударац“ Роберта Такарича. За тинејџере (мада и велики број девојчица воли такве књиге) препоручујем серију фантастичних романа Филипа Пулмана, серију књига о „Хајдуку из Београда“ Градимира Стојковића и „Дневник духочувара са приручником“ Џафета Ашера.

 

 

За одраслу читалачку публику „Лагуна“ има невероватно велику понуду наслова, али и сјајне цене! Три књиге ове издавачке куће можете да купите по цени од 999 динара. Предлажем да размотрите наслов: „У пожару светова: Иво Андрић – један европски живот“ Михаела Мартенса, са новим освртом на живот српског јединог књижевног нобеловца. У понуди су и: „Моравска ноћ“ Петера Хандкеа, „Сведочанства“ Маргарет Атвуд, „Узнемирени људи“ Фредерика Бакмана, „Живот кроз кључаонице сто кућа“ Ненада Новака Стефановића и др. За цео каталог понуда предлажем да погледате званични сајт „Лагуне“: https://www.laguna.rs/.

 

 

Не сумњамо да ћете у новој понуди ове издавачке куће наћи праву књигу за себе и своје најмилије. Будимо солидарни, останимо код куће и… књиге у шаке!

мср Д. Лазаревић

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top