Препоруке књига за јун 2019.


Препорука књиге за млађе основце


 

Наслов: Нисам гунђало
Аутор: Стив Смолман и Керолајн Педлер
Издавач: Лагуна

Сликовница „Нисам гунђало“ аутора Стива Смолмана и Керолајн Педлер дирљива је прича о томе како наизглед непоправљива гунђала могу да стекну пријатеље.

На крају шуме живи мрзовољан миш. Зановета, дури се и никад му ништа није по вољи. Рекло би се да је право гунђало. Али то ће се променити кад упозна малог, изгубљеног јазавца, коме је потребна његова помоћ.

Дивну књигу за најмлађе читаоце „Нисам гунђало“ можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs.

 


Препорука књиге за старије основце


 

Наслов: Неко се уселио у ону стару вилу
Аутор: Урош Петровић
Издавач: Лагуна

 

„Неко се уселио у ону стару вилу“ је роман у загонеткама за тинејџере аутора Уроша Петровића, великог мајстора загонетних пустоловина и осталих мозголомних заврзлама. Илустровао га је Александар Золотић, велики мајстор тајанствене светлости папира.

Ко се уселио у ону стару, мистериозну, застрашујућу, необичну вилу? Какве тајне се скривају унутар те старе куће? Проживите ову напету авантуру са Луном, Лиром и Веом, децом чудних нарави из још чудније Улице љуљашки. Пред вама се налази много изненађења и чак тридесет мозголомних мистерија које вам неће дати мира док их не решите!

Роман „Неко се уселио у ону стару вилу“ можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs.

 


Препорука књиге за младе и одрасле


 

Наслов: Нетипичан тип
Аутор: Том Хенкс
Издравач: Лагуна

Збирком „Нетипичан тип“, која садржи 17 изванредних прича, Том Хенкс доказује да је талентован и као писац. Приче у збирци крећу се од урнебесно смешних до дубоко дирљивих. Одигравају се у различита времена, на различитим местима, испричане су различитим стиловима, али све показују радост писања, снажан смисао за атмосферу, пријатељство, породицу и живот уопште, и у потпуности су паметне, неодољиве и хумане, као и сам аутор.

Источноевропски емигрант благе нарави стиже у Њујорк пошто га је грађански рат у његовој земљи лишио жене и разорио му живот. Човек који воли куглање одигра савршену партију, па још једну и још једну, све док не постане славан у куглашком свету и мора да одлучи хоће ли му савршенство и слава упропастити све оно што заиста воли. Ексцентрични милијардер и његова одана десна рука отискују се на путовање у унутрашњост Америке и откривају мотел који је остао без гостију, љубав и понеку мрвицу стварног живота.

Ово су само неке од прича у првој збирци Тома Хенкса, паметне, неочекиване, топле и, за милионе оних који воле Хенкса, штиво које се неизоставно мора прочитати.

Збирку „Нетипичан тип“ можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs.
 


Препорука књиге за одрасле


 

Наслов: Велики кнез
Аутор: Биљана Гојковић
Издравач: Лагуна

 

„Велики кнез“ Биљане Гојковић је историјски роман о српским земљама у X веку.

Још у X веку на просторима настањеним српским народом, који је претежно охристовљен, али разједињен у више кнежевина, где се још увек верује и у старе богове, назиру се обриси државе која ће двеста година касније доживети процват за време династије Немањића. У средишту збивања ове приче је Петар Гојниковић, српски велики кнез из династије Вишеславића, који настоји да поново уједини разједињене Србе настањене тада у Рашкој, Босни, Травунији, Захумљу, Дукљи, Неретљанској и Моравској области. Петар је младост провео као талац и изгнаник да би се на прагу пунолетства вратио и, помогнут својим присталицама у земљи, преузео власт. Његовој тежњи за уједињењем супротстављају се српске велможе из Приморја, на челу са захумским кнезом Михајлом. Осим унутрашњих отпора, Петар се суочава с претензијама Византије, Бугарске, Рима, с бригом о сину, са страхом да се огрешио о божји закон, с људским и државничким мукама и мрачном прошлошћу породице из које потиче.

Крваве борбе и превртљива дипломатија, у којима државни интереси ремете породичне, пријатељске и љубавне односе, исписују странице ове романсиране историје зачетака данашње Србије.

Књигу „Велики кнез“, која је први део ауторкине саге о српским владарима из X века, можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *