20160511 FEDEHO (3)


ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА ФЕСТИВАЛ ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ СРБИЈЕ

Ф Е Д Е Х О 2018

 

 

Драги обожаваоци хорске музике,

Дечји културни центар Београд позива вас да учествујете на 7. музичком Фестивалу хорова деце и младих ФЕДЕХО који ће бити одржан од 16. до 19. маја, а ревија победника  у суботу, 19. маја.

Знамо да сте сви чули за „Радост Европе“, а можда били и домаћини наших гостију широм Европе, али и света. ФЕДЕХО вам пружа прилику да уколико будете проглашени за најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представљате Србију на овој престижној манифестацији која вас спаја са другарима широм планете. Поред награде за најбољи хор, биће проглашен најбољи диригент фестивала, најбољи музичко-сценски наступ, као и најбоље изведене композиције различитих жанрова.

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

Ове године аутор  обавезних композиција је композитор Костантин Бабић.
,, Гаџа ”  – за узраст деце до 15 година;
,, Какав живот човек води ” –  за срењошколски узраст.

ЗАДАТЕ КОМПОЗИЦИЈЕ: ,, Гаџа ” и ,, Какав живот човек води ”
ПРОПОЗИЦИЈЕ: преузминте ОВДЕ
ПРИЈАВА ЗА УЧЕШЋЕ: преузмите ОВДЕ

Пријаве за учешће потребно је доставити на портирницу Дечјег културног центра Београд (Таковска 8) или електронским путем на имејл најкасније до 15. априла 2018. године: stevan.neskovic@dkcb.rs или info@dkcb.rs,

У нади да ћемо се дружити  и музицирати,

Мр Невена Ивановић
Координатор фестивала и дирегент Хора ДКЦБ
Контакт телефон: 060/667-33-25


 

25 item(s)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top