Традиционални Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе” одржаће се од 2. до 5. октобра, у Београду, у организацији Дечјег културног центра Београд и под покровитељством Градске управе града Београда. По 46. пут Београд ће током четири дана трајања манифестације постати дечја престоница Европе, која ће угостити децу из 17 европских земаља. Деца из 17 београдских основних школа угостиће у својим домовима вршњаке из европских земаља, тако да ће више од 500 малишана директно учествовати у свим програмима манифестације.

Дружење на овогодишњем дечјем сусрету почиње карневалом, а наставља се на пријему који приређују председник Републике, господин Томислав Николић и госпођа Драгица Николић, председница Одбора манифестације „Радост Европе’’, у Палати Србија, у суботу, 3. октобра, од 11 часова. Уз химну „Радост Европе’’, песму и игру деце из Белорусије, Пољске и Русије, деца Европе поздравиће председника Србије и председницу Одбора манифестације.

Молимо све заинтересоване редакције да своје екипе акредитују на адресу mediji@predsednik.rs најкасније до петка 2. октобра 2015. године, до 15.30 часова. Такође, молимо заинтересоване редакције да упуте своје екипе на Источни улаз Палате Србија, у суботу 3. октобра  2015. године, најкасније до 10.30 часова, ради неопходних припрема.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top