Програм ДКЦБ – а под називом „Поздрав из Београда“ у оквиру завршног Каравана „Моја Србија“

Програм ДКЦБ – а под називом „Поздрав из Београда“ у оквиру завршног Каравана „Моја Србија“

Субота,  9. јул у 18 часова 

Трг Реупблике


 

У суботу, 9. јула у 17 часова на Тргу Републике, одржаће се завршна манифестација Каравана „Моја србија“ коју орагнизују Туристичка организација Беогад и Туристичка организација Србије. Дечји културни центар Београд наступиће ће у 18 часова са музичко сценским програмом за децу под називом „Поздрав из Београда“, у ком учествују деца Балетског студија ДКЦБ-а, Миња Субота, Ивана Петерс, Леонтина Вукомановић и хор „Чаролија“.

 

Од 20 часова, Уметнички центар Талија извешће сплет игара из свих крајева Србије, а затим ће наступити гудачки квартет Пандора. Крај програма ће обележити музички концерт познатих састава МВП, Севдах Бејби и Врело. Водитељ програма је Воја Недељковић.

 

Током манифестације на Тргу Републике биће постављени брендирани пултови на којима ће посетиоци имати прилику да сазнају више о туристичкој понуди Србије. Поред 15 пултова са понудом градова које је Караван до сада обишао, на 10 пултова ће бити представљена туристичка понуда наше престонице. Посетиоци ће такође моћи да погледају и туристичке промо филмове Београда и Србије, као и да добију промотивне поклон пакете.

 

Туристичка организација Београда, као домаћин завршне манифестације у Београду, организује бесплатно разгледање града туристичким аутобусом са отвореним кровом БС Турс. Пријаве ће се вршити на лицу места, на пулту ТОБ-а на Тргу Републике, од 17 часова, а бесплатна вожња ће бити реализована у 18.30 часова / полазак са Трга Републике.

 

На штанду ТОС-а, у сарадњи са удружењем ,, Србија за младе“ биће организован квиз знања за посетиоце „52 викенда у Србији – Колико познајеш Србију“, а најуспешнији учесници ће добити награде. На Каравану ће се промовисати активност Министарства трговине, туризма и телекомуникација и  ЈП ,,Пошта Србије“ која се односи на доделу ваучера, као и о могућностима коришћења истих.

 

Поводом јубилеја 160. година од рођења великог научника Николе Тесле, на Каравану ће бити приказивани филмови о Тесли а посетиоци ће добити и сувенире посвећене овом научнику.


ПРОГРАМ:


 

 

17.00 – 18.00 Почетак програма на бини

18.00 – 18.15 Свечано обраћање говорника:

 

  • Марија Лабовић, директор Туристичке организације Србије
  • Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда
  • Представник Града Београда

 

Манифестацији ће присуствовати и Расим Љајић, министар туризма, трговине и телекомуникација.

 

18.00 – 19.30 „Поздрав из Београда“ / Миња Субота, Леонтина, Ивана Петерс и хор „Чаролија“


18.30 – 19.30
Бесплатно разгледање града туристичким аутобусом са отвореним кровом БС Тоурс
19.30 – 20.00 Београдски латино маратон / наступ плесача београдских плесних школа
20.00 – 20.30 Уметнички центар Талија / игре из свих крајева Србије и Београдско грађанско коло
20.30 – 21.00 Гудачки квартет Пандора
21.00 – 22.00 Музички концерт МВП, Севдах Бејби и Врело

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *