Програм „ДОК ЧЕКАМО ГОСТЕ“ у оквиру предстојећег 48. МЕЂУНАРОДНОГ СУСРЕТА ДЕЦЕ ЕВРОПЕ „РАДОСТ ЕВРОПЕ“

foto (21)


Програм „ДОК ЧЕКАМО ГОСТЕ“ у оквиру предстојећег

48. МЕЂУНАРОДНОГ СУСРЕТА ДЕЦЕ ЕВРОПЕ „РАДОСТ ЕВРОПЕ“

 

18 – 30. септембар, радним данима од 10 и од 12 часова

 

У оквиру пратећег програма 48. Међународног сусрета деце Европе – Радост Европе 2017, који ће бити одржан од 2. до 5. октобра, у Дечјем културном центру Београд од 18. до 30. септембра сваког радног дана са почетком од 10  и од 12  часова, деца из београдских основних школа биће у прилици да посете интерактивну поставку. Цела поставка инспирисана је поезијом Мирослава Мике Антиће, чији су стихови СВАКО ДЕТЕ ИМА КРИЛА тема овогодишње манифестације.

Деца ће имати прилике да у осмишљеној амбијенталној целини уз одабрану музику и пројекције на посебан начин доживе стихове овог познатог српског песника. Инспирисани поезијом учествоваће у различитим играма речи, ликовном изражавању свог доживљаја кроз сликање великим пастелима, исцртавању минијатура које ће се на свакој радионици склапати у једну велику инсталацију, осмишљавању својих стихова и изражавању доживљаја речи кроз покрет. Програм су осмислиле магистар сликарства и ликовни педагог ДКЦБ Катарина Булајић Павловић и Драгана Станисављевић, кореограф и балетски педагог ДКЦБ. Уредник програма је Ивана Табори Обрадовић, дипл. психолог и уредник сценских програма ДКЦБ.

Програм је осмишљен искључиво за најављене групе, а број термина је ограничен. Максималан број деце по термину је 30. Уколико сте заинтересовани, неопходно је да Вашу посету најавите. Контакт особа – Драгана Станисављевић, 060/167 33 43. Овако је изгледао прошлогодишњи програм Док чекамо госте чија је тема била “Тесла- чиста енергија”.


34 item(s) « of 2 »
Posted in Саопштење за медије and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *