Програм за најмлађе Дечјег културног центра Београд на 15. БЕОГРАДСКОМ КАРНЕВАЛУ БРОДОВА


Програм за најмлађе Дечјег културног центра Београд

на 15. БЕОГРАДСКОМ КАРНЕВАЛУ БРОДОВА

 

На 15. Београдском карневалу бродова, који ће бити одржан у суботу, 31. августа, на Сава променади, Дечји културни центар Београд и ове године за најмлађу публику припремиће праву забаву – креативне радионице и концерт, који почиње у 16.30 часова.

Наши суграђани и многобројни гости наше престонице имаће прилику да премијерно чују најлепше песме о Београду, са новог компакт диска у издању Дечјег културног центра Београд. Урађене у савременом аранжману и у извођењу дечјих хорова, песме о Београду наших познатих композитора и текстописаца представљају омаж нашем главном граду. У извођењу дечјег хора „Чаролија” и Леонтине Вукомановић публика ће моћи да чује песму Ђорђа Марјановића „Београде”, „Химну Београду” Миховила Логара, „Серенаду Београду” Жарка М. Петровића, песму „Београд је дивна прича” Александра Кораћа и многе друге. Специјални гост биће Сергеј Ћетковић, који ће извести песме са фестивала „Дечје београдско пролеће”, рађеног у продукцији Дечјег културног центра Београд.

Поред музичко-сценског програма, за најмлађе посетиоце карневала Дечји културни центар Београд припремио је занимљиве креативне радионице. Од пажљиво одабраних материјала, који не спутавају дечје ликовно изражавање, деца ће бити у прилици да сама обликују и креирају карневалске маске, по угледу на велелепне венецијанске маске. Пракса је показала да учесници радионице уживају у заједничком креативном стварању, а активности на радионици чине посебну синергију неспојивих карактера и улога ликова које оживљавају путем маске. Фокус је на забави која се већ традиционално  догађа једном годишње на Савској променади.

Манифестацију организује Туристичка организација Београда, под покровитељством Градске управе града Београда. Програм у целини можете преузети на званичном сајту Туристичке организације Београда.

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram