Промоција дечје књиге „Синги Лумба – Дрво Чаробних оловака“ Славимира Стојановића

nas-1


Промоција дечје књиге „Синги Лумба – Дрво Чаробних оловака“ Славимира Стојановића

 

Остварени људи немају потребу да буду горди и са висине гледају друге. Скромност и смиреност дизајнера и визуелног уметника Славимира Стојановића одмах је примећена на промоцији дечје књиге „Синги Лумба – Дрво Чаробних оловака“ у Дечијем културном центру у Београду 23. јануара.

Сала је била пуна деце, узраста 7 – 9 година, којима је ова богато илустрована књига и намењена. Новине и телевизија су, такође, били врло заинтересовани за рад вишеструко награђиваног уметника у нашој земљи и иностранству, који се прославио под надимком Футро.

Ова књига је само прва у едицији „Измишљотине стварних догађаја“, чији је слоган осмислила деветогодишња девојчица Нађа, кћерка уметника Славимира Стојановића. Током априла ове године очекује се излазак нове књиге „Синги Лумба – Коцкаста планета“, а за Сајам књига и „Синги Лумба – Камена краљица.“

Уметник Славимир Стојановић истиче да је за  његов успех заслужна љубав и инспирација, коју добија од своје породице. Задовољство на његовом лицу је очигледно, док прича о својој супрузи као о љубави свог живота и великој подршци и покретачу, која му је подарила кћеркицу Нађу. Родитељство промени човека, чини га зрелијим и одговорнијим. Улога тате Славимиру Стојановићу је донела додатну инспирацију. Његова мала и радознала Нађа постала је основа за настанак Синги Лумбе, девојчице која тек учи о животу и уметности.

На врло лак и поучан начин, аутор је причао младој публици о томе, колико је важно читање, као и то да он свакодневно чита и има посебно одвојено време за то. Ни у једној области не можемо бити добри, ако пре тога нисмо прочитали пуно књига. Веома је важно правилно расподелити своје време и имати устаљене животне навике.

Као највећи успех наш уметник наводи оснивање снажне и здраве породице, на коју је неизмерно поносан. На другом месту је професионални и пословни успех, и на питања о њему скромно одговара: Било је и успона и падова. Али ја сам снагу и инспирацију увек проналазио у својој породици.

Славимир Стојановић истиче колико је важно да се родитељи играју са својом децом.  То је начин да пробуде своју машту и упознају праву душу свога детета. Истакао је да је Нађа у школи окружена добрим друштвом и кроз смех одговара да нису љубоморни на њу, што већ има своју књигу. Они су добили примерак за себе и радују се наставку приче о Синги Лумби.

После успешне промоције у Дечијем културном центру у Београду, желимо уметнику Славимиру Стојановићу још пуно личних и пословних успеха, награда, али и заслуженог одмора. Надамо се да ће и нове приче о Синги Лумби бити успешне као ова прва, која је, подсећамо, на прошлогодишњем Сајму књига у Београду понела Награду за најлепшу књигу на Сајму.

 

Дајана Лазаревић
Мастер професор језика и књижевности

33 item(s) « of 2 »
Posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *