Промоција књиге “Марко Краљевић, човек који је постао легенда”

Промоција књиге  “Марко Краљевић, човек који је постао легенда” одржана је у четвртак, 28. маја у 13 сати у Малој сали Дечјег културног центра Београд.

 

У исто време представљен јр и нови пројекат Дечјег културног центра Београд КУЛТУРА ПАМЋЕЊА: „Херој и његово доба“ у оквиру којег ће се „Епоха Краљевића Марка“издвојити као прва тема у припреми ученика основних школа за такмичење и њихово стваралачко изражавање укључивањем у рад креативних радионица. Савршени херојски лик Марка Краљевића подстакао нас је да осмислимо низ програмских активности едукативног, интерактивног и креативног карактера у циљу развијања свести деце о националној и државној припадности, афирмације сазнања деце о историјској личности Марка Краљевића као и њиховог схватања културне баштине средњевековне епохе коју он симболизује.

 

На промоцији су говорили рецензенти књиге, др Александар Узелац са Историјског института у Београду, Слободан Губеринић уредник у изавачкој кући Лагуна и аутор књиге, Марко Алексић. Снежана Станковић, уредник културно-образовног програма Дечјег културног центра представила је пројекат  КУЛТУРЕ ПАМЋЕЊА: „Херој и његово доба“ – „Епоха Краљевића Марка“.

11 item(s)

 

Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *