Промоција књиге “GRUBB Stories 3”

GS 3 korica


Промоција књиге “GRUBB Stories 3” 

 

GRUBB фондација (Gypsy Roma Urban Balkan Beats) и Дечји културни центар Београд су почаствовани да вас позову на промоцију књиге “GRUBB Stories 3” која ће се одржати у среду, 29. новембра 2017. године, у ДКЦБ са почетком у 11:00 часова у сали „Донка Шпичек“, Улица Таковска 8.

Од 12 милиона Рома, колико се процењује да живи у Европи, око 50% су деца испод 18 година. “GRUBB Stories 3” је пионирски подухват GRUBB-а и резултат је радионица креативног писања које већ низ година организујемо за ромску децу која долазе у наше центре. Овом, трећом по реду књигом прича коју су написали, наши млади писци славе своје ромско наслеђе традиционалним усменим причама које су забелижили од старијих генерација. Књига је преведена на енглески, француски и немачки у блиској сарадњи са вршњацима других националности, ученицима Chartwell International School и Немачке школе у Београду. Дирљиве фотографије портрета са радионица које је водио светски познати фотограф Феранте Феранти илуструју ову књигу.

Промоција књиге биће употпуњена прилагођеном верзијом GRUBB SHOW-a који су креирали млади Роми и међународно признати уметници предвођени светски познатим редитељем Сержом Денонкуром. Наступајући у Канади, Сједињењим Америчким Државама, Великој Британији, Француској, Холандији и Немачкој, мјузикл је доживео велики међународни успех. Са пуно љубави, ентузијазма и шарма млади Роми своју реалну причу преносе у незаборавно позоришно искуство, мјузикл сирове енергије и неодољивих ритмова. Учесници, који су уједно и композитори и писци, представљају нам своју музику и плес, јединствену комбинацију модерних урбаних битова и вековима старе традиционалне ромске музике. Сценски програм ће бити титлован.

GRUBB фондација у својим центрима у Београду и Нишу, више од 10 година подстиче редовно школовање око 700 деце млађе од 18 година, кроз едукативе и уметничке програме. GRUBB је лауреат овогодишње престижне награде Европске комисије, додељене у Бриселу, за најбољи пројекат у Србији који подстиче инклузију Рома. Већ трећу годину за редом Министарство културе и информисања Србије подржава GRUBB пројекте.

Овом догађају, који ће бити место сусрета различитих култура, присуствоваће и ђаци из интернационалних школа са којима GRUBB сарађује, али и осталих београдских основних и средњих школа заједно са децом мигрантима који сада крче пут друштвеној интеграцији. GRUBB оснажује младе Роме да буду поносни на своје порекло и културно наслеђе, и ово ће бити прилика да својим вршњацима покажу како уметност има снагу да руши клишее и предрасуде.

За све додатне информације на располагању вам је
Милица Пођанин Кујунџић, +381692252445, GRUBB фондација

GRUBB http://grubbmusic.com/sr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram