Промоција романа за децу и младе „НЕМОЈ НИКАД РЕЋИ – КРАЈ ЈЕ” Власте Ценића

НЕМОЈ НИКАД РЕЋИ – КРАЈ ЈЕ

 

У Малој сали ДКЦБ 20. 12. 2019. одржана је промоција романа за десу и младе “Немој никад рећи – крај је” Власте Ценића. У публици су поред ученика ОШ Влада Алсентијевић и Јован Поповић биле књижевнице Гордана Малетић и Славка Грујичић.

Власта Н. Ценић, по струци професор југословенске књижевности и српског језика. има два позива која се међусобно добро слажу и надопуњују. Оба се хране љубављу и даром за игру. У Основној школи „Вук Караџић“ у Дољевцу Власта од 1976. предаје српски језик а од ране младости пише поезију за децу и сакупља народно благо дољевачког краја.
Власта је један од познатих песника за децу. Члан је Удружења књижевника Србије и идејни творац манифестације „Сусрети просветних радника књижевних стваралаца за децу“, која се одржава од 1994. године у Основној школи „Вук Караџић“ у Дољевцу. Добитник је многих награда, До сада је објавио следеће књиге: Песникиња ласта, Штрапке, Кладенче, Волеле се шушумиге, Меденићи, Бате ће се жени, Раднички воз у пет и десет, Песме и роман за младе Немој никад рећи – крај је.. Његова песничка збирка Бате ће се жени обилује песмама на родном дијалекту (дијалекат његовог села Кочана, призренско-јужноморавски тип призренско-тимочког дијалекта).

О роману “Немој никад рећи – крај је” говорио је Бранко Стевановић, песник а ђаци IV разреда ОШ Ђорђе Крстић извели су неколико скечева из књиге и музичку нумеру. Надахнуте Властиним романом биле су и ученице VIII разреда ОШ Јован Јовановић Змај које су снимиле и приказале филм “Три патишпања са сузама”. Попут јагоде на торти на крају филма појавила се млада гимнастичарка из школе Змај која је на музику “Најлепша мама на свету” извела тачку ритмичке гимнастике.

Уредник програма Снежана Станковић
Техничка подршка: Далибор Стојановић и Стеван Нешковић

 

31 item(s) « of 2 »
Posted in Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *