Психолошка радионица „Моји дани, мој живот”

Психолошко превентивни програм „Упознај себе – покрени друге“Психолошка радионица „Моји дани, мој живот”

Среда, 23. март у 13 часова

Мала сала ДКЦБ


Гост: Ивана Лукић , психолог XIV београдске гимназије, добитница награде Политикиног забавника за најбољу књигу за младе 2015 године „(Не) питај ме како сам”.

Кроз интерактивну дискусију бавићемо се интересовањима младих, виртуелним дружењем и друштвеним мрежама, разговарати о начинима како квалитетно проводити слободно време и проширити и обогатити сопствену личност. Млади ће кроз радионичарске активности имати прилику да искажу своје мишљење, сазнају о могућим начинима борбе против досаде и упознају се са књигама „(Не)питај ме како сам“ и „Игра одрастања“ у којима су измедју осталог обрађене и ове теме. Циљ ове радионице је да подстакнемо младе да схвате колико је важно да преузму одговорности за сопствени живот.

У образложењу одлуке жирија Политикиног забавника, за књигу Иване Лукић поред осталог, пише: „Књига Иване Лукић саткана је од снажних, страсних и бурних емоција које збуњени разум адолесцента покушава да укроти. Тај глас долази из низа анонимности исповедних Ја. И то чини на један неуобичајен, оригиналан начин, језиком који је, попут саме адолесценције, посебан и непоновљив – бритак, а надасве занимљив и леп. То је поезија више него проза, а није ни поезија ни проза. Више је од тога, јер је спој неспојивог. У случају Иване Лукић – успешан.“

Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *