foto (4)


Радионица „Откривам руски језик и културу“

 

У четвртак, 12. априла у Библиотеци Дечјег културног центра, одржана је радионица „Откривам руски језик и културу“ у оквиру циклуса „Истражујем, откривам, сазнајем“, на којој су присуствовали ученици О.Ш. „Влада Аксентијевић“, предвођени учитељицом Александром Краљевић. Радионицу је одржала сарадница ДКЦ Дајана Лазаревић, док је увод и стручну подршку пружила уредница културног програма Снежана Станковић.

Први део радионице био је посвећен руској азбуци – упоређивању са српском азбуком и учењу специфичних знакова у руском језику. Ученици су записали и прве речи на руском језику, које су се тицале упознавања и комуникације са другим људима, представљање чланова породице и родбинских веза. На посебну молбу младих слушалаца, поменути су и називи домаћих животиња.

После самосталног представљања, ученици су имали задатак да хорски отпевају рефрен песме „Каљинка“, на руском језику, а ритам су пратили тапшањем, уз помоћ и навођење предавача Дајане Лазаревић, уреднице Снежане Станковић и учитељице Александре Краљевић.

Ова радионица је само једна у низу, које се организују у склопу новоотвореног „Руског кутка“ у Библиотеци Дечијег културног центра, а захваљујући подршци Руског Дома у Београду. Планира се организовање тромесечјих радионица, на којима ће ученици стећи основна знања из руског језика, књижевности и културе.

За више информација о курсевима језика у Руском дому, посетите: https://ruskidom.rs/
За више информација о предавањима и радионицама Дечијег културног центра, посетите званични сајт: https://www.dkcb.rs/
Позивамо Вас да пратите нашу Фејсбук страницу

Дајана Лазаревић


 

6 item(s)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top