Радост Европе 2018 – Позив на програм „Док чекамо госте” – прерадионица


49. МЕЂУНАРОДНИ СУСРЕТ ДЕЦЕ ЕВРОПЕ – РАДОСТ ЕВРОПЕ

2-5. октобар 2018.

ПОЗИВ НА ПРОГРАМ „ДОК ЧЕКАМО ГОСТЕ” – ПРЕРАДИОНИЦА

 

У оквиру традиционалног програма „ДОК ЧЕКАМО ГОСТЕ“ Међународне манифестације деце Европе „Радост Европе”, Дечји културни центар Београд организује за децу Београда, која ће бити домаћини овогодишње манифестације, занимљив програм под називом „ПРЕРАДИОНИЦА”. Програм ће се одвијати у периоду од 17. до 28. септембра (понедељак/среда/петак) од 10 и од 12 часова, у Ликовном атељеу Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Програм је бесплатан и реализује се за најављене организоване групе, ученике од првог до четвртог разреда.

Деца ће бити у прилици да науче како сами од рециклажних материјала да направе различите друштвене и индивидуалне игре које развијају моторику, креативност, тимски или такмичарски дух. Идеја овог програма јесте да се сачува наслеђе традиционалне дечје игре у дигиталној ери. ПРЕРАДИОНИЦА се наслања на градиво изборних предмета „Чувари природе“ и „Народна традиција“, а уврштен је и у манифестацију „Дани европске баштине“.

Програм су осмислили стручни сарадници Дечјег културног центра Београд – магистар сликарства и ликовни педагог Катарина Булајић Павловић и Драгана Станисављевић, кореограф и балетски педагог. Уредник програма је Ивана Табори Обрадовић, дипл.психолог.

Posted in Радост Европе and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *