РЕНОВИРАНА САЛА ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ДАНАС ЈЕ ОТВОРНА И НОСИ ИМЕ „ДОНКА ШПИЧЕК“

otvaranje sale (1)


РЕНОВИРАНА САЛА ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ДАНАС ЈЕ ОТВОРНА  И НОСИ ИМЕ „ДОНКА ШПИЧЕК“

 

otvaranje sale (10)Свечаним програмом, данас је отворена реновирана Велика сала Дечјег културног центра Београд, која је добила име по Донки Шпичек, бившој председници Управног одбора ДКЦБ која је свој живот посветила деци, а многе креативне тренутке провела баш на овом месту. У њену част и са жељом да се њено дело не заборави, а на иницијативу директора ДКЦБ проф. мр Драгана Марића и Управног одбора, ово је име сале која ће наставити да окупља децу и ђаке око племенитих садржаја, чинећи нашу будућност ведријом, паметнијом и лепшом.

Захваљујући Граду Београду и компанији Лукоил, замењена су седишта, реновирана бина, подне облоге, расвета и прaтећа техника. Миња Субота, садашњи председник Управног одбора и Леонтина Вукомановић, помоћник директора за програмске делатности ДКЦБ, у име институције захвалили су се присутнима, министру културе Владану Вукосављевићу, градоначелнику Синиши Малом, заменику градоначелника Андреји Младеновићу, Ивони Јевтић, секретарки за културу, Драгици Николић, председници Савета „Радости Европе“, породици Донке Шпичек и многим другима што су својим доласком увеличали овај важан дан.


otvaranje sale (19) - Copy


Већ шездесет пет година у овој сали окупљају се деца, учествују у високо квалитетним програмима, одрастајући кроз игру, стрваралаштво и дружење. Тако је и данас отварање уприличено програмом у коме су учествовали Леонтина Вукомановић, Слободан Бода Нинковић, Невена Божовић и Бојана Стаменов и извели песме са „Дечјег београдског пролећа“, а све то уз пратњу Хора и Балетског студија ДКЦБ . Марко Марковић, који тумачи улогу Тесле и Лена Стаменковић, улогу Девојчице Луне, отпевали су нумеру из мјузикла за децу „Тела и битка на Магнетном пољу“, у продукцији ДКЦБ који се изводи на редовном репертоару Народног позоришта у Београду.

Најважнија публика овог догађаја била су деца из основних школа „Јајинци“, „Краљ Александар“, „Стари град“, „Владислав Рибникар“, „ Влада Аксентијевић“, „Старина Новак“, „Иван Горан Ковачић“ и „Стефан Дечански“. Надамо се да ће и даље и у још већем броју деца Београда, а и шире, наставити овде да се развијају и расту у новом амбијенту и условима које заслужују.


33 item(s) « of 2 »
Posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *