РУКА У РУЦИ – ДЕЦА У ПОРОДИЦИ

Поводом Светског дана породице, 15. маја 2015. године, од 9 до 16 часова, у Дечјем културном центру Београд, у Таковској 8, биће одржан богат програм уорганизацији Прихватилишта за децу и Дечјег културног центра Београд.

 

Округли сто на тему „Породица као основ здравог одрастања“ трајаће од 9 до 13 часова, у Малој сали ДКЦБ. Значајне теме, изазове, потешкоће, значај породице  као основне јединице друштва изнеће стручни представници образовног и здравственог система, као и система социјалне заштите, МУП-а и невладиних организација и цивилног друштва.

 

Свечана прослава овог значајног дана је програм „Рука у руци – деца у породици“, који почиње у 13 часова, у Великој сали ДКЦБ. Музичко-сценски програм почиње мини музичким тобоганом, који ће водити велики пријатељ деце Миња Субота. У програму заједно наступају деца из Хора „Чаролија”, деца из Прихватилишта и играчко-музички ансамбли из Геронтолошког центра и клуба за стара лица, Београд.

 

Након свечаног програма у Великој сали, деца ће наставити дружење уз спортске игре у Малој сали ДКЦБ, које ће водити стручни тим Прихватилишта за децу. У такмичарском делу учествоваће и деца из других домова и институција система социјалне заштите, удружења за помоћ особама са сметњама у развоју, удружења самохраних родитеља и породица деце са сметњама у развоју, клубови за одрасла и стара лица, другари из београдских основних и средњих школа и обданишта, студенти Факултета спорта и визичког васпитања, студенти ФАСПЕР-а, ФОН-а, ФПН-а, Сингидунума, као и представници војске Републике Србије, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, Ватрогасне бригаде, Хитне помоћи, Завода за болести зависности. Награде за остварене резултате (прва три места) у спортским „Играма без граница” и ове године обезбедио је ФК Партизан.

 

Нисмо заборавили ни наше најмлађе чланове породице, који ће имати прилике да се забаве у креативном кутку, за чију атмосферу ће се побринути тим Дечјег културног центра Београд.

 

Манифестацији ће се придружити и многобројне познате личности из света моде, културе, спорта и медија, као и јавне службе различитих ресорних министарстава.

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *