Руски кутак – радионица руске културе, историје и језика


Почела је нова летња радионица!

Руски кутак – радионица руске културе, историје и језика

 

У понедељак 22. јула почела је нова летња радионица Руски кутак – радионица руске културе, историје и језика за основце. На овој радионици деца се упознају са руском азбуком и изговором речи, најистакнутијим личностима из руске књижевности и историје и упознају се са руском културом и традицијом.

На првој радионици деца су се упознала са руском азбуком и првим речима на руском језику, а трудили су се и да читају и упоређују речи из руског и српског језика.

Калина, Саша, Ања, Јелена и Илија су наши први полазници, а надамо се да ће бити још заинтересованих учесника радионице.

Следећи час биће одржан 24. јула у 12 ч у Библиотеци ДКЦБ, где ће се ученици упознати са омиљеним руским цртаним филмовима и играним филмовима за децу, као и са ликовима из најпознатијих руских бајки. Радионице држи мср Дајана Лазаревић.

Подсећамо, Библиотека ДКЦБ има одређени број књига и сликовница на руском језика, као и преведена дела из руске књижевности. Руски кутак је настао у фебруару 2018. године у сарадњи са Руским домом у Београду и основа је ове летње радионице.

мср Дајана Лазаревић

 

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *