Са Мокрањцем у Европу, концерт хора ДКЦБ, диригент Невена Ивановић

Хор Дечјег културног центра Београд, институције културе од посебног значаја за град Београд, окупља талентовану децу предшколског и основношколског узраста, која у области певања показују посебну надареност, креативност и љубав према музици.
Наступао је на многим манифестацијама и фестивалима као што су Радост Европе, Калемегдански сутони, Дечји сајам, Улица отвореног срца, Светосавска академија, Франкофонија…
Добитник је првих награда на републичким и међународним хорским фестивалима, као што су: ФЕДЕХО И Хорови међу фрескама у Србији; Фестивал Ћирило и Методије и Звучи Москва, у Русији; ГРАН ПРИX на Фестивалу Распјеване пахуље у Босни и Херцеговини.
Хор ДКЦБ је издао два аудио ЦД под називом “Песме света” и “Како се слуша Мокрањац”.
Концерт “Са Мокрањцем кроз Европу” осмишљен је као концерт из два дела. Први део обухвата композиције европских аутора, које кроз дечје гласове добијају нову уметничку димензију. Други део концерта посвећен је великану српске музичке сцене, Стевану Стојановићу Мокрањцу и његовом музичком делу које је оставио иза себе. Осмишљен је као кратак омаж Мокрањцу и народној музици из које је црпео идеје за своја дела. Ово кратко путовање одише најлепшим мелодијама одабраних композитора, кроз које се чују различите музичке епохе и национални стилови аранжирани за трогласни дечји хор.
Хором диригује магистар дириговања Невена Ивановић.Клавирска пратња: Сања Кнежевић Гавриловић. Покровитељ је Секретаријат за културу Београда.


Добродошли на концерт Хора ДКЦБ. Субота 5.12. у 19 часова

Posted in Концертни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *