Свечана пројекција филмова и додела награда КИДИКЕМ 2018

KIDIKEM 3


Свечана пројекција филмова и додела награда КИДИКЕМ 2018

Субота, 3. март у 12 часова

Дечји културни центар Београд (Таковска 8)
Мала сала

 

 

Свечана пројекција филмова и додела награда фестивала КИДИКЕМ, у организацији Дечјег културног центра Београд (Таковска 8), биће одржана у суботу, 3. марта у 12 часова у Малој сали. Ово је трећи по реду Национални фестивал дечјег видео клипа на којем представљамо филмове кратке форме деце узраста од 10 до 16 година, у трајању до 90 и до 180 секунди, на тему „РАЗМИШЉАЈ ГЛАСНО”. На адресу ДКЦБ стигло је преко 50 филмова у којима су учесници посредством медија филма изразили своје виђење о свету у којем живимо. Уредник фестивала: Марија Милановић Лазаревски, редитељ анимираног филма.

Идеја је да деца ослободе своје мисли, да без устезања на овај начин прикажу шта их одушевљава. Да се не плаше да наглас мисле и осећају, буду слободни и храбри. Да размишљају гласно о љубави, другарству, школи, одрастању, будућности и другим темама које их дотичу. Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему.

НАГРАДЕ фестивала додељује главни жири у саставу: Никола Мајдак, сниматељ и редитељ, Ива Ћирић, уметник и редитељ, Драгана Дабовић, глумица и Иван Михаиловић,глумац.

Гран При фестивала – за најбољи филм у целини ЗЛАТНИ КАДАР (диплома, медаља и ТЕСЛА телефон); Најгледанији видео клип на youtube каналу ДКЦБ (диплома, кидикем медаља и ТЕСЛА телефон); Кидикем награда за најбољу режију (диплома, кидикем медаља и ТЕСЛА телефон); Пет специјалних признања – (диплома, кидикем медаља и аудио bluetooth слушалице) по избору жирија. Сваки аутор који учествије на фестивалу добиће захвалницу КИДИКЕМ.

Спонзор фестивала: ТЕСЛА.


DSC00101 DSC00104

Posted in Uncategorized, КИДИКЕМ and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *