Categories: Obaveštenja

Pozivnica


SVEČANI PROGRAM POVODOM OTVARANJA RENOVIRANE VELIKE SALE

DEČJEG KULTURNOG CENTRA BEOGRAD KOJA ĆE NOSITI IME „DONKA ŠPIČEK“

 Ponedeljak, 27. februar u 12 časova

 Dečji kulturni centar Beograd
Takovska 8

 

Svečano otvaranje renovirane Velike sale Dečjeg kulturnog centra Beograd održaće se u ponedeljak,  27. februara u 12 časova. Već šezdeset pet godina u ovoj sali okupljaju se deca, učestvuju u visoko kvalitetnim programima, odrastajući kroz igru, strvaralaštvo i druženje. Zahvaljujući Gradu Beogradu i kompaniji Lukoil, zamenjena su sedišta, renovirana bina, podne obloge, rasveta i prateća tehnika.

Obnovljena sala dobiće ime po Donki Špiček, bivšoj predsednici Upravnog odbora DKCB koja je svoj život posvetila deci, a mnoge kreativne trenutke provela baš na ovom mestu. Uvek tu za najmlađe, požrtvovana i odgovorna, prodorna i istrajna, sa zadatkom koji je smatrala najvažnijim, da brine o deci. U njenu čast i sa željom da se njeno delo ne zaboravi, a na inicijativu direktora DKCB prof. mr Dragana Marića i Upravnog odbora, ovo je ime sale koja će nastaviti da okuplja decu i đake oko plemenitih sadržaja, čineći našu budućnost vedrijom, pametnijom i lepšom.

Pesme sa „Dečjeg beogradskog proleća“, koje je obnoveljeno posle više od dvadeset godina u aprilu 2016. godine, izvešće Leontina Vukomanović, Slobodan Boda Ninković, Nevena Božović i Bojana Stamenov. Publika će imati prilike da čije duet iz mjuzikla za decu  „Tela i bitka na Magnetnom polju“, u produkciji DKCB koju će otpevati glumci predstave, Marko Marković i Lena Stamenković. Ceo program učiniće bogatijim Baletski studio i Hor DKCB, sa najlepšim pesmama iz dečjih mjuzikla. Program će voditi Minja Subota i Leontina Vukomanović.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top